Ismét keresztutat jártak Szeged belvárosában

2019. április 17., szerda | 14:56

Évről évre virágvasárnap előtti pénteken este gyűlnek össze Szeged katolikus közösségei, hogy együtt emlékezzenek meg Krisztus szeretetből értünk vállalt szenvedéséről. Április 12-én immár 16. alkalommal jártak keresztutat a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében a dél-alföldi városban.

A zarándokok este hét órakor találkoztak a dómban, ahol Köllő Sándor egyetemi lelkész köszöntötte őket és mondott rövid bevezetőt.

A keresztút résztvevői fáklyákkal kezükben járták végig Szeged belvárosát; egy-egy állomásnál a város különböző keresztény közösségei tartottak elmélkedést. Idén a Szalvátor Ifjúsági Csoport, a CsaládKözPont, a Sík Sándor Kollégium, a Kaszap István Kollégium, a Szent Imre Szakkollégium, a DOM Gyermekkórus, a kórusban éneklő gyermekek szülei, az újszegedi Liget Társulat és a Szent Jeromos csoport, a Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium, a Szent Gellért Szeminárium, az alsóvárosi és újszegedi Antióchia-csoportok, valamint a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium vállaltak egy-egy stációt.

A  keresztút állomásait Szeged nevezetességei környékén és főbb terein jelölték ki – például az árvízi emlékműnél, a József Attila Tanulmányi és Információs Központnál, a Honvéd téri református templomnál vagy a jezsuiták Szent József-templománál.

Az elmélyülést az egyetemi lelkészség énekkara segítette zenei szolgálatával.

A több mint százfős csoport nem sokkal kilenc óra után érkezett vissza a dómba, ahol a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében az Oltáriszentség jelenlétében hangzott el a záróelmélkedés.

A városi keresztút szentségi áldással zárult.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Rátkainé K. Andrea

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda