Jézus Krisztus a férfiak példaképe – Férfiak lelkigyakorlata Nyíregyházán

2018. április 10. kedd 17:14

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot április 7-én a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban „Jézus Krisztus a férfiak példaképe” mottóval.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Krisztust követő, tanúságtevő férfiként élni, küzdeni, szeretni, vágyni, harcolni – Szabó József hangsúlyozta, azért fontos e kérdésekkel foglalkozni, mert a férfi keresztény és férfiúi identitása meghatározó a környezetére, gyermekeire és családjára nézve. Gondolataihoz a Szentírást vette alapul, mely szerint Jézus Krisztus – valóságos Isten és valóságos ember – férfiként lett ember, ezzel az identitással élte meg a földi életét. Krisztus tehát, mint valóságos férfi, nemcsak az Istennek tetsző életre mutatott példát, hanem arra is, hogyan kell férfiként megélni a hitet, az emberekkel, a családdal való kapcsolatokat. A lelkigyakorlaton résztvevők ezen az úton mint tanítványok tanulhattak Jézustól.

Szabó József kiemelte, hogy Európában, így hazánkban is a vallásosság, a hit csökkenése a tendencia, és egyre kevesebben vannak a férfiak is a templomokban. Ez a tendencia katasztrófához vezethet, hiszen az ember, amikor megtagadja Istent, bizonyos értelemben beteggé válik; tragédiát jelent az életében.

A több előadásból álló lelkigyakorlatot szentségimádás zárta.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 49. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét olvashatják az alábbiakban.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00