Jézus Krisztus a férfiak példaképe – Férfiak lelkigyakorlata Nyíregyházán

2018. április 10. kedd 17:14

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot április 7-én a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban „Jézus Krisztus a férfiak példaképe” mottóval.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Krisztust követő, tanúságtevő férfiként élni, küzdeni, szeretni, vágyni, harcolni – Szabó József hangsúlyozta, azért fontos e kérdésekkel foglalkozni, mert a férfi keresztény és férfiúi identitása meghatározó a környezetére, gyermekeire és családjára nézve. Gondolataihoz a Szentírást vette alapul, mely szerint Jézus Krisztus – valóságos Isten és valóságos ember – férfiként lett ember, ezzel az identitással élte meg a földi életét. Krisztus tehát, mint valóságos férfi, nemcsak az Istennek tetsző életre mutatott példát, hanem arra is, hogyan kell férfiként megélni a hitet, az emberekkel, a családdal való kapcsolatokat. A lelkigyakorlaton résztvevők ezen az úton mint tanítványok tanulhattak Jézustól.

Szabó József kiemelte, hogy Európában, így hazánkban is a vallásosság, a hit csökkenése a tendencia, és egyre kevesebben vannak a férfiak is a templomokban. Ez a tendencia katasztrófához vezethet, hiszen az ember, amikor megtagadja Istent, bizonyos értelemben beteggé válik; tragédiát jelent az életében.

A több előadásból álló lelkigyakorlatot szentségimádás zárta.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat