Jótékonysági adventi vásárt szervezett a nagyváradi püspökség

2018. december 12., szerda | 12:11

December 8-án nyitotta meg kapuit a nagyváradi székesegyház előtti téren az adventi vásár, melynek bevételéből a Caritas Catolica által működtetett szegények konyháját bővítik, valamint két családot támogatnak majd.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Évről évre többen látogatják a nagyváradi római katolikus püspökség adventi vásárát, melyet idén ötödik alkalommal rendeztek meg a székesegyház előtti téren.

A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglepte érkezésével a legkisebb vásárlókat.

A felkínált termékeket, finomságokat ezúttal is adományért lehetett elvinni, és az így összegyűlt bevételt jótékonysági célra fordítják: a Caritas Catolica által működtetett szegények konyhájának téli időben való bővítéséhez, valamint két család megsegítéséhez járulnak hozzá a szervezők. A moderátori szerepet Csorba Mihály történelemtanár, bihari iskolaigazgató látta el. A standot felállító közösségek száma idén tizenhétre bővült; közülük többen műsort is adtak.

Böcskei László megyéspüspök hangsúlyozta: soha sem szabad feladni a reményt, és mindig kitartóan kell a cél felé haladni, ami ezúttal nem más, mint hogy együtt lehetnek, és néhány órát eltölthetnek egymással adventi hangulatban, várakozásban. Találkoznak egymással, és megosztják egymással ennek a szent és különleges időnek az örömét. „Az, hogy mi most itt vagyunk, annyi sok helyről, azt is jelenti, hogy merünk egymás felé elindulni, szeretnénk találkozni egymással, ahogyan Isten is megkeresett minket. Ez karácsony titka, ajándéka” – fogalmazott a főpásztor.

A beszámoló teljes terjedelmében ITT OLVASHATÓ.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle