Kaposvárra érkezett az apostoli nuncius

2019. május 13., hétfő | 19:21

Május 12-én Kaposvárra érkezett Michael August Blume címzetes érsek, a Szentszék magyarországi nagykövete.

A látogatás alkalmából Michael August Blume apostoli nuncius Varga László megyéspüspökkel együtt mutatott be szentmisét a kaposvári Szent Imre-templomban. A megyéspüspök prédikációjában a papi és szerzetesi hivatásokért adott hálát.

„Húsvét negyedik vasárnapja a Jó Pásztor vasárnapja, a papi és szerzetesi hivatások vasárnapja – mondta prédikációjában Varga László. – Mivel egy testnek vagyunk a tagjai, ezért egymásra vagyunk utalva. Ezen a vasárnapon hivatásokért imádkozik az Egyház. Kérem az imáitokat, hogy legyenek misszionárius lelkületű papok, akik megértik, elfogadják, hogy ez a város, egyházmegye minden települése missziós terület, mert sokkal többen vannak a falakon kívül, mint a falakon belül. Nagyon nagy a felelőssége minden papnak és minden megkeresztelt, az általános papságban részesült testvérünknek.”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
karitasz-hatarok-nelkul-delvidekre-latogattak-karitasz-kepviseloi
Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények munkájába.

20:50
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54