Karitász-táborok – több mint 700 gyermek nyaralását támogatták a Pécsi Egyházmegyében

Hazai – 2015. szeptember 3., csütörtök | 19:22

A Katolikus Karitász idén nyáron is országosan több mint tízezer gyermek táborozási költségét támogatta vagy szervezett számukra nyári tábort. Ebből a feladatból a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász is kivette a részét – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A jótékonysági szervezet a Pécsi Egyházmegyében összesen huszonkét nyári napközit és gyerektábort támogatott, hozzájárulva az étkezés, a szállás, a játékok és az utaztatás költségeihez. Önkéntesekkel és kísérő felnőttekkel is tudtak segíteni.

Az Erzsébet-tábor program keretében húsz hátrányos helyzetű gyermeket táboroztatott a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász egy hétig Fonyódligeten. A csoportot két munkatársuk kísérte.

A pécsi Szent Erzsébet-plébánia szervezésében, a Karitász támogatásával rendezték meg a Bárka hittantábort. A magyarhertelendi plébánia épületében 38 gyerek és 8 felnőtt nyaralhatott. A tábor mottója ez volt: „Tanú vagyok!” A reggeli evangéliumi magyarázatok, a napközbeni és esti tanítások, tanúságtételek azt a célt szolgálták, hogy minél közelebb vezessék a táborozókat Krisztushoz.

Hét bátor középiskolást is nagy kalandra hívott a Karitász. A Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnáziuma közösségi önkéntes szolgálatban kiválóan teljesítő diákjai kéthetes nemzetközi táborozásban vettek részt, amelyre először idén hívta meg a pécsi karitászcsoportot a csehországi Szent Vencel Lovagrend.

A rend minden évben összesen százötven horvát, magyar, szlovák, cseh és lengyel állami, civil vagy egyházi bentlakásos intézményben tanuló gyermeket lát vendégül a festői szépségű Hamr na Jezeře falu tava melletti erdőben, alpesi faházakban.

A tábor alkalmából a Szent Vencel Lovagrend tagjai számos észak-csehországi látnivalót mutattak be mikrobuszos csillagtúráik során.

Az esték egy-egy országhoz kapcsolódtak, így az egyes nemzetek egész estet betöltő műsorral készültek. A magyarok somogyi ugrós néptáncot mutattak be, majd mindenkit bevontak a moldvai táncházba.

Idén a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkéntesei és munkatársai több mint 700 gyermeket segítettek nyári élményekhez.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria