Karitászos összefogással újult meg egy otthon Kisbéren

2018. április 13. péntek 14:13

A Katolikus Karitász országos központja és a Győri Egyházmegyei Karitász közös erővel segítette egy kisbéri ház szennyvízcsatornájának kiépítését.

A történet két éve, 2016 tavaszán kezdődött, amikor egy asszony a Komárom-Esztergom megyei városból segítségért fordult a Győri Egyházmegyei Karitászhoz. Háza, amely korábban tűzkárt szenvedett, nem volt csatornázva, fogyatékkal élő unokái pedig az udvari emésztőgödör fedelének közelében, veszélyes helyen játszottak.

2017 őszére a Katolikus Karitász, a Győri Egyházmegyei Karitász, Kisbér Önkormányzata, valamint a helyben illetékes csatornázási művek összefogásával sikerült elindítani a csatornázás tervezését és kivitelezését. A munka során szippantással és betemetéssel megszüntették az emésztőgödröt, illetve kiépítették a hatályos előírások szerinti bekötést, hozzákapcsolva a házat a település szennyvízelvezető rendszeréhez.

A múlt év decemberében megvalósult beruházáshoz a Katolikus Karitász közel 500 ezer, a Győri Egyházmegyei Karitász több mint 180 ezer forinttal járult hozzá; előbbi ezen felül fedezte a közműfejlesztési hozzájárulás költségeit is.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat