Karitászos összefogással újult meg egy otthon Kisbéren

2018. április 13. péntek 14:13

A Katolikus Karitász országos központja és a Győri Egyházmegyei Karitász közös erővel segítette egy kisbéri ház szennyvízcsatornájának kiépítését.

A történet két éve, 2016 tavaszán kezdődött, amikor egy asszony a Komárom-Esztergom megyei városból segítségért fordult a Győri Egyházmegyei Karitászhoz. Háza, amely korábban tűzkárt szenvedett, nem volt csatornázva, fogyatékkal élő unokái pedig az udvari emésztőgödör fedelének közelében, veszélyes helyen játszottak.

2017 őszére a Katolikus Karitász, a Győri Egyházmegyei Karitász, Kisbér Önkormányzata, valamint a helyben illetékes csatornázási művek összefogásával sikerült elindítani a csatornázás tervezését és kivitelezését. A munka során szippantással és betemetéssel megszüntették az emésztőgödröt, illetve kiépítették a hatályos előírások szerinti bekötést, hozzákapcsolva a házat a település szennyvízelvezető rendszeréhez.

A múlt év decemberében megvalósult beruházáshoz a Katolikus Karitász közel 500 ezer, a Győri Egyházmegyei Karitász több mint 180 ezer forinttal járult hozzá; előbbi ezen felül fedezte a közműfejlesztési hozzájárulás költségeit is.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 49. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét olvashatják az alábbiakban.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00