Katasztrófavédelmi műhelymunka a Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezésében

Külhoni – 2017. június 27., kedd | 11:32

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a természeti katasztrófák kockázataira való felkészülés jegyében kétnapos műhelymunkát szervezett június 23-án és 24-én. A foglalkozásokat Nagybecskereken és Muzslyán tartották.

KÉPGALÉRIA ― klikk a képre!

Az első napon a meghívottak ― a Vöröskereszt szerbiai és nagybecskereki szervezetének tagjai, Nagybecskerek önkormányzatának képviselői, valamint több civil önkéntes, akikkel együttműködik a karitász ― bemutatták katasztrófavédelmi tevékenységüket.

Halmai Tibor, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója elmondta, hogy a helyi és a muzslyai önkéntesek mellett a katasztrófavédelmi munkában részt vesznek a szentmihályi, a törökbecsei és tordai önkéntesek, valamint az említett települések civil szervezeteinek képviselői, akik ezen műhelymunkákban is részt vettek.

A bemutatkozások és előadások után megvitatták, hogy október 13-án, a természeti katasztrófák kockázata csökkentésének világnapján milyen tevékenységet kívánnak megvalósítani. A szervezésben és a lebonyolításban a Nagybecskereki Püspökségi Caritas segíti az akcióban részt vevőket.

A műhelymunkák gyakorlati részét a következő napon Muzslyán tartották, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület gyakorlóterepén. Különféle, a tűz oltásához kapcsolódó gyakorlatokat mutattak be a legfiatalabbak. A jelenlévők megszemlélhették az ajándékba kapott eszközöket is. A muzslyai önkéntesek mellett megosztották tapasztalataikat a Szerbiai Önkéntes Mentőcsapat zimonyi tagjai is, akik az obrenováci árvíz idején végzett tevékenységükről beszéltek, valamint bemutatták a mentéshez használatos eszközeiket.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria