Kecskeméten rendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyét

2018. április 16. hétfő 15:11

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében zajlott a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenye április 14-én Kecskeméten, a Piarista Iskola Czollner téri tagintézményében.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A 2018-as esztendőben is három kategóriában rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szokásos hittanversenyét. Az ötödikesek és hatodikosok Márk evangéliumából készültek fel; a hetedik-nyolcadikosok Márk evangéliuma mellett a Katolikus Egyház Katekizmusának Eucharisztiáról szóló fejezeteit is megkapták a verseny anyagaként; a középiskolásoknak az előző két anyag mellé még a Katolikus Egyház lényegéről, küldetéséről is kellett ismereteket gyűjteniük a megmérettetésre. A versenyre háromfős csapatok és egyéni indulók nevezhettek be – tájékoztatott Finta József kecskeméti plébános, általános helynök.

A verseny első fordulója az espereskerületekben zajlott. A főegyházmegye tíz espereskerületében márciusban került sor a selejtezőkre, ahonnan az első helyezést elérő csapatok és egyéni versenyzők jutottak be az egyházmegyei döntőbe. Az első fordulóban egyházmegyei szinten mintegy 700-800 hittanos vett részt, s közülük került ki az a nagyjából száz diák, akik a döntőben is megmérettethették magukat.

A rendezvény közös szentmisével kezdődött. A versenyzők ezt követően írták meg a teszteket, melyeket a szervező hittanárok javítottak ki és értékeltek. A programot ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A helyezettek okleveleket, könyveket, édességet vehettek át az Egyházmegyei Kateketikai Bizottság elnökétől.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-torinoi-lepel-kutatoja-megbizhatatlan-vizsgalat-amely-szerint-nehany-verfolt-nem-eredet
A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

16:07
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda