Kecskeméten rendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyét

2018. április 16. hétfő 15:11

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében zajlott a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenye április 14-én Kecskeméten, a Piarista Iskola Czollner téri tagintézményében.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A 2018-as esztendőben is három kategóriában rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szokásos hittanversenyét. Az ötödikesek és hatodikosok Márk evangéliumából készültek fel; a hetedik-nyolcadikosok Márk evangéliuma mellett a Katolikus Egyház Katekizmusának Eucharisztiáról szóló fejezeteit is megkapták a verseny anyagaként; a középiskolásoknak az előző két anyag mellé még a Katolikus Egyház lényegéről, küldetéséről is kellett ismereteket gyűjteniük a megmérettetésre. A versenyre háromfős csapatok és egyéni indulók nevezhettek be – tájékoztatott Finta József kecskeméti plébános, általános helynök.

A verseny első fordulója az espereskerületekben zajlott. A főegyházmegye tíz espereskerületében márciusban került sor a selejtezőkre, ahonnan az első helyezést elérő csapatok és egyéni versenyzők jutottak be az egyházmegyei döntőbe. Az első fordulóban egyházmegyei szinten mintegy 700-800 hittanos vett részt, s közülük került ki az a nagyjából száz diák, akik a döntőben is megmérettethették magukat.

A rendezvény közös szentmisével kezdődött. A versenyzők ezt követően írták meg a teszteket, melyeket a szervező hittanárok javítottak ki és értékeltek. A programot ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A helyezettek okleveleket, könyveket, édességet vehettek át az Egyházmegyei Kateketikai Bizottság elnökétől.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

20:43
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06