Kecskeméten rendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyét

2018. április 16. hétfő 15:11

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében zajlott a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenye április 14-én Kecskeméten, a Piarista Iskola Czollner téri tagintézményében.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A 2018-as esztendőben is három kategóriában rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szokásos hittanversenyét. Az ötödikesek és hatodikosok Márk evangéliumából készültek fel; a hetedik-nyolcadikosok Márk evangéliuma mellett a Katolikus Egyház Katekizmusának Eucharisztiáról szóló fejezeteit is megkapták a verseny anyagaként; a középiskolásoknak az előző két anyag mellé még a Katolikus Egyház lényegéről, küldetéséről is kellett ismereteket gyűjteniük a megmérettetésre. A versenyre háromfős csapatok és egyéni indulók nevezhettek be – tájékoztatott Finta József kecskeméti plébános, általános helynök.

A verseny első fordulója az espereskerületekben zajlott. A főegyházmegye tíz espereskerületében márciusban került sor a selejtezőkre, ahonnan az első helyezést elérő csapatok és egyéni versenyzők jutottak be az egyházmegyei döntőbe. Az első fordulóban egyházmegyei szinten mintegy 700-800 hittanos vett részt, s közülük került ki az a nagyjából száz diák, akik a döntőben is megmérettethették magukat.

A rendezvény közös szentmisével kezdődött. A versenyzők ezt követően írták meg a teszteket, melyeket a szervező hittanárok javítottak ki és értékeltek. A programot ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A helyezettek okleveleket, könyveket, édességet vehettek át az Egyházmegyei Kateketikai Bizottság elnökétől.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
pawe-cebula-minorita-lett-esterhazy-janos-boldogga-avatasi-eljarasanak-posztulatora
Paweł Cebula minorita lett Esterházy János boldoggáavatási eljárásának posztulátora

Marek Jędraszewski, a Krakkói Főegyházmegye érseke Paweł Cebula minoritát nevezte ki december 12-én Esterházy János boldoggáavatási perének posztulátorává.

10:48
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
Adventi kalendárium – 2018. december 14.

Adventi kalendárium – 2018. december 14.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 14.

Mai evangélium – 2018. december 14.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,16–19

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle