Keresztény egyházak adventi pavilonja az óbudai Szentlélek téren

2018. december 2. vasárnap 15:00

A november 30-án nyíló Advent Óbudán 2018 rendezvénysorozat látogatóit többek között koncertek, ünnepélyes gyertyagyújtások, a keresztény egyházak közös pavilonja várja, és egy különleges karácsonyfa, melynek fából készült építőelemeit rászorulókhoz juttatják el az ünnepek után.

A katolikus, református, evangélikus és metodista egyházak képviselői fontosnak tartják, hogy egységes jelenlétükkel tudjanak bekapcsolódni az adventi várakozás örömébe és az óbudai kulturális élet sokszínűségébe. Az Advent Óbudán 2018 rendezvénysorozat keretében – mely december 23-ával zárul – az óbudai Szentlélek téren felállított közös pavilonjukban szeretettel várják a nagycsaládokat és mindazokat, akik beszélgetni szeretnének, vagy képet akarnak kapni az egyházi kulturális élet gyökereiről és az egyházi programokról.

Az adventi zenés gyertyagyújtások idén is segítik a közös ünnepre hangolódást. Gryllus Dániel és Lackfi János az óbudai adventre írt Gyertyagyújtó dalának közös eléneklése mellett gyúl ki az első adventi gyertya fénye december 2-án.

Különleges karácsonyfa díszíti majd az óbudai Szentlélek teret – az Advent Óbudán 2018 eseményeihez kapcsolódóan. A szociális építészet iránt elkötelezett Hello Wood kezdeményezésének célja, hogy a fa építőelemekből összeállított karácsonyfák az ünnepek után újrahasznosított formában tovább szolgáljanak. A Hello Wood által tervezett karácsonyfa-installációk az összefogás szimbólumaiként arra hívják fel a figyelmet, hogy a megélhetési nehézséggel küzdő családoknak mekkora gondot okoz a fűtés a téli időszakban. Az alkotócsapat karácsonyfáit idén Óbudán kívül Kecskeméten, Kőbányán, Bécsben és Londonban is felépítik.

Az akácfa rönkökből felépített, 16 méteres, 40 tonnás alkotás a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat. Az óriási installációt fényjátékkal világítják meg. Az adományfa látogatható belső tere nagy belmagasságával és egyedi szerkezetével különleges helyszínét adja az óbudai adventi vásárnak.

A karácsonyfát vízkereszt után bontják le. Az installációhoz felhasznált tűzifát az elbontás után – Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata támogatásának köszönhetően és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével – rászoruló családokhoz juttatják el.

Forrás és fotó: Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal Sajtócsoport

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57
Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle