Kilenc diák kapott Szent Imre-díjat Veszprémben

2018. május 14. hétfő 12:22

Hatodszor adták át a Szent Imre-díjat május 12-én, a veszprémi Boldog Gizella-ünnep keretében. Ezúttal a főegyházmegye kilenc tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató hitéleti tevékenységét ismerték el. A nap során sportversenyeket és izgalmas programokat is rendeztek fiataloknak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szent Imre-díjat az ünnepi szentmisét követően adta át Márfi Gyula veszprémi érsek. Az elismerést idén Bohoni Csaba, Tekker Dániel, Tóth-Almási Borbála, Bertalan Dániel László, Horváth Cecília, Dormán Dóra, Kéthely Loretta, Zsikla Máté és Takács Zoltán kapta. A szertartást követően akadályverseny várta a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák tanulóit, a sportot kedvelők pedig a Padányi Katolikus Iskolában megrendezett Gizella-kupán mérhették össze focitudásukat. 

Az akadályverseny során a Veszprém belvárosában felállított állomásokon  a fiatalokat kispapok várták, akik megismertették velük Bódi Mária Magdolna, Boldog Brenner János, Szent István és Boldog Gizella életét, de hallhattak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjéről, a Szaléziánum legújabb kiállításának kapcsán pedig az idén 25 éves veszprémi érsekségről tudhattak meg értékes információkat.

A program a Szent Mihály-bazilikában zárult, ahol az iskolák csoportjai néhány perces műsort adtak elő. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap