Kocsis Fülöp vezetett feltámadási szertartást Ungváron

2018. április 14. szombat 12:45

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vezetett feltámadási szertartást és végzett pászkaszentelést április 7-én, szombaton a Kárpátalja legszebb műemlékei közé tartozó ungvári Szent Kereszt felmagasztalása-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A Julián-naptárt követő kárpátaljai görögkatolikusok és ortodoxok az április 7–8-i hétvégén ünnepelték Krisztus feltámadását. Az ungvári görögkatolikus székesegyházat megtöltötték a hívek, akik szombaton este fél 12-kor kis esti zsolozsmára gyűltek össze.

Ezt követően kezdődött el a feltámadási szertartás, melyet Kocsis Fülöp érsek vezetett, s amelyen szolgálatot teljesített többek között Tóth Lóránt is, a Hajdúdorogi Főegyházmegye diakónusa. Az idén február 2-án szentelt diakónus elárulta, felemelő érzés volt átélnie azt, hogy ilyen sokan vettek részt a közös imádságban. Az evangélium a hagyományoknak megfelelően öt nyelven hangzott el: ószlávul, görögül, latinul, olaszul és magyarul.

A hagyományos pászkaszentelés órákig tartott a Szent Liturgia végén, a hívek ugyanis több ezer kosarat vittek magukkal.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
pawe-cebula-minorita-lett-esterhazy-janos-boldogga-avatasi-eljarasanak-posztulatora
Paweł Cebula minorita lett Esterházy János boldoggáavatási eljárásának posztulátora

Marek Jędraszewski, a Krakkói Főegyházmegye érseke Paweł Cebula minoritát nevezte ki december 12-én Esterházy János boldoggáavatási perének posztulátorává.

10:48
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök