Kocsis Fülöp vezetett feltámadási szertartást Ungváron

2018. április 14. szombat 12:45

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vezetett feltámadási szertartást és végzett pászkaszentelést április 7-én, szombaton a Kárpátalja legszebb műemlékei közé tartozó ungvári Szent Kereszt felmagasztalása-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A Julián-naptárt követő kárpátaljai görögkatolikusok és ortodoxok az április 7–8-i hétvégén ünnepelték Krisztus feltámadását. Az ungvári görögkatolikus székesegyházat megtöltötték a hívek, akik szombaton este fél 12-kor kis esti zsolozsmára gyűltek össze.

Ezt követően kezdődött el a feltámadási szertartás, melyet Kocsis Fülöp érsek vezetett, s amelyen szolgálatot teljesített többek között Tóth Lóránt is, a Hajdúdorogi Főegyházmegye diakónusa. Az idén február 2-án szentelt diakónus elárulta, felemelő érzés volt átélnie azt, hogy ilyen sokan vettek részt a közös imádságban. Az evangélium a hagyományoknak megfelelően öt nyelven hangzott el: ószlávul, görögül, latinul, olaszul és magyarul.

A hagyományos pászkaszentelés órákig tartott a Szent Liturgia végén, a hívek ugyanis több ezer kosarat vittek magukkal.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat