Komlói sikerek a Kodály-évben

2018. január 11. csütörtök 17:38

A Kodály-emlékév tiszteletére országos online zenei játékot szervezett a Hírös Agóra Nonprofit Kft., Kodály nyomában címmel. A komlói Kodály Zoltán Katolikus Ének-zenei Általános Iskola csapata a verseny második fordulójának győztese lett.

Az ünnepélyes díjátadó gálaműsor december 15-én volt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, amelyen a komlói iskola három nyolcadikos tanulója – Haraszti Cecília, Zsoldos István, Kósa Márton – képviselte a csapatot.

A versenyre egy ismert Kodály-dallamra írt új szöveggel, énekkel és tánccal készültek a gyerekek; a produkciót a kecskeméti díjátadón óriáskivetítőn láthatta a közönség.

A győzteseket és a jelenlévő vendégeket Balog Zoltán miniszter is köszöntötte.

A nyeremény része volt egy egész hétvégére szóló meghívás Kodály szülővárosába, ahol az iskolát képviselő tanulók csatlakoztak a 18 órakor kezdődő „Énekel a világ” kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy minél többen énekeljék a világ számtalan pontján egy időben ugyanazt a Kodályhoz köthető két dalt, a Röpülj pávát és az A juhászt. Az este Bogányi Gergely zongoraművész koncertjével zárult.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-bencesek-helyzeterol-partallami-diktatura-idejen
Könyv jelent meg a bencések helyzetéről a pártállami diktatúra idején

Január 22-én hétfőn délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltárban mutatták be a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I.” című tanulmánykötetet. A rendezvényen betegség miatt nem tudott megjelenni Várszegi Asztrik püspök, leköszönő főapát.

18:50
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

09:01