Komlói sikerek a Kodály-évben

Kishírek – 2018. január 11., csütörtök | 17:38

A Kodály-emlékév tiszteletére országos online zenei játékot szervezett a Hírös Agóra Nonprofit Kft., Kodály nyomában címmel. A komlói Kodály Zoltán Katolikus Ének-zenei Általános Iskola csapata a verseny második fordulójának győztese lett.

Az ünnepélyes díjátadó gálaműsor december 15-én volt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, amelyen a komlói iskola három nyolcadikos tanulója – Haraszti Cecília, Zsoldos István, Kósa Márton – képviselte a csapatot.

A versenyre egy ismert Kodály-dallamra írt új szöveggel, énekkel és tánccal készültek a gyerekek; a produkciót a kecskeméti díjátadón óriáskivetítőn láthatta a közönség.

A győzteseket és a jelenlévő vendégeket Balog Zoltán miniszter is köszöntötte.

A nyeremény része volt egy egész hétvégére szóló meghívás Kodály szülővárosába, ahol az iskolát képviselő tanulók csatlakoztak a 18 órakor kezdődő „Énekel a világ” kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy minél többen énekeljék a világ számtalan pontján egy időben ugyanazt a Kodályhoz köthető két dalt, a Röpülj pávát és az A juhászt. Az este Bogányi Gergely zongoraművész koncertjével zárult.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria