Komlói sikerek a Kodály-évben

2018. január 11. csütörtök 17:38

A Kodály-emlékév tiszteletére országos online zenei játékot szervezett a Hírös Agóra Nonprofit Kft., Kodály nyomában címmel. A komlói Kodály Zoltán Katolikus Ének-zenei Általános Iskola csapata a verseny második fordulójának győztese lett.

Az ünnepélyes díjátadó gálaműsor december 15-én volt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, amelyen a komlói iskola három nyolcadikos tanulója – Haraszti Cecília, Zsoldos István, Kósa Márton – képviselte a csapatot.

A versenyre egy ismert Kodály-dallamra írt új szöveggel, énekkel és tánccal készültek a gyerekek; a produkciót a kecskeméti díjátadón óriáskivetítőn láthatta a közönség.

A győzteseket és a jelenlévő vendégeket Balog Zoltán miniszter is köszöntötte.

A nyeremény része volt egy egész hétvégére szóló meghívás Kodály szülővárosába, ahol az iskolát képviselő tanulók csatlakoztak a 18 órakor kezdődő „Énekel a világ” kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy minél többen énekeljék a világ számtalan pontján egy időben ugyanazt a Kodályhoz köthető két dalt, a Röpülj pávát és az A juhászt. Az este Bogányi Gergely zongoraművész koncertjével zárult.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-iquiqueben-kezdjuk-el-mi-csodat-jezus-majd-befejezi
Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

22:25
lelki-kozossegben-zarandokvonatok-segitsegevel
Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

18:41