Komlói sikerek a Kodály-évben

2018. január 11. csütörtök 17:38

A Kodály-emlékév tiszteletére országos online zenei játékot szervezett a Hírös Agóra Nonprofit Kft., Kodály nyomában címmel. A komlói Kodály Zoltán Katolikus Ének-zenei Általános Iskola csapata a verseny második fordulójának győztese lett.

Az ünnepélyes díjátadó gálaműsor december 15-én volt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, amelyen a komlói iskola három nyolcadikos tanulója – Haraszti Cecília, Zsoldos István, Kósa Márton – képviselte a csapatot.

A versenyre egy ismert Kodály-dallamra írt új szöveggel, énekkel és tánccal készültek a gyerekek; a produkciót a kecskeméti díjátadón óriáskivetítőn láthatta a közönség.

A győzteseket és a jelenlévő vendégeket Balog Zoltán miniszter is köszöntötte.

A nyeremény része volt egy egész hétvégére szóló meghívás Kodály szülővárosába, ahol az iskolát képviselő tanulók csatlakoztak a 18 órakor kezdődő „Énekel a világ” kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy minél többen énekeljék a világ számtalan pontján egy időben ugyanazt a Kodályhoz köthető két dalt, a Röpülj pávát és az A juhászt. Az este Bogányi Gergely zongoraművész koncertjével zárult.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
palmer-buckle-ghanai-ersek-kereszteny-europa-elarulja-keresztennye-lett-afrikat
Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd
ujraszenteltek-felujitott-600-eves-romai-katolikus-templomot-mariapocson
Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd