Konzultori ülésen jelentették be Szocska A. Ábel püspöki kinevezését

2018. április 10. kedd 18:04

Szocska A. Ábel apostoli kormányzót április 7-én nevezte ki Ferenc pápa a Nyíregyházi Egyházmegye püspökének. A kinevezés hírét Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita jelentette be a nyíregyházi püspöki hivatalban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Konzultori ülésre gyűltek össze április 7-én a Nyíregyházi Egyházmegye görögkatolikus papjai a Püspöki Hivatal épületében. A találkozón déli 12 órakor megjelent Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, akik tájékoztatták a papságot a kinevezésről.

A konzultori gyűlés résztvevőinek gratulációja után váratlan vendégként megérkezett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és Bosák Nándor nyugalmazott püspök, hogy kifejezzék gratulációjukat Szocska Ábelnek.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 49. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét olvashatják az alábbiakban.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00