Kopasz Bálint, a szegedi piarista gimnázium diákja kajakvilágbajnok lett

2015. július 30., csütörtök | 15:31

A Piarista Rendtartomány örömmel adja hírül, hogy Kopasz Bálint, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulója világbajnok lett Portugáliában kajak egyes 1000 méteres távon, négyes hajóban pedig bronzérmet szereztek a fiúk. A Szeged.ma írását közöljük.

Két arany- és három bronzérmet szereztek fiataljaink a montemor-o-velhói ifjúsági és U23-as világbajnokság szombat délelőtti döntőiben. Az ifjúságiak között győzött Kopasz Bálint K-1 1000 méteren, valamint a Béke Kornél, Mayer Keán kettős.

Kopasz Bálint sem az idény eleji rangsorolón, sem a két világbajnoki válogatón és most a montemor-o-velhói világbajnokságon sem talált legyőzőre K-1 1000 méteren. A algyői kajakost rendkívüli tehetségnek tartják, amit bizonyít az is, hogy a fináléban óriási fölénnyel, több mint egy hajóval tudott diadalmaskodni korosztálya legjobbjai előtt.

„Bálint nagy tettet hajtott végre, rendkívül profin versenyzett, hiába vezetett előtte fél hajóval horvát riválisa, kétszáz méterrel a cél előtt indított és lesokkolta a mezőnyt” – értékelte Hüttner Csaba, az utánpótlás vezetőedzője Kopasz Bálint produkcióját.

„Legutóbb a második válogatón voltam ilyen jó formában. Éreztem, hogy jól felkészültem erre a világbajnokságra, és bíztam benne, hogy meg tudom valósítani a taktikámat” – mondta Kopasz Bálint, aki vasárnap a négyesben is indult.

Az ifjúsági korosztályban szintén világbajnoki címet szerzett a Béke Kornél, Mayer Keán kettős is, amely öt tizeddel győzte le lengyel riválisát.


                                                       Bálint 2011-ben

„Az utolsó száz méterre egy hajónyi előnnyel érkeztek Keánék, ám a lengyelek nagy finissel be akarták fogni őket. Szerencsére sikerült megtartani az előnyüket a végéig, Kornélék maximális pályát mentek, teljesen kievezték magukat, amit az is mutat, hogy Keán rosszul lett a végén” – folytatta Hüttner Csaba.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség oldalán közzétett interjúban a vezetőedző úgy fogalmazott: „Elsőként Kopasz Bálintot emelem ki, aki idejével az U23-as mezőnyben is dobogón tudott volna zárni, és aki minden körülmények között képes hideg fejjel, jól felépített taktikával versenyezni.”

Gratulálunk!

Fotó: Kajakkenusport.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda