Kopasz Bálint, a szegedi piarista gimnázium diákja kajakvilágbajnok lett

2015. július 30. csütörtök 15:31

A Piarista Rendtartomány örömmel adja hírül, hogy Kopasz Bálint, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulója világbajnok lett Portugáliában kajak egyes 1000 méteres távon, négyes hajóban pedig bronzérmet szereztek a fiúk. A Szeged.ma írását közöljük.

Két arany- és három bronzérmet szereztek fiataljaink a montemor-o-velhói ifjúsági és U23-as világbajnokság szombat délelőtti döntőiben. Az ifjúságiak között győzött Kopasz Bálint K-1 1000 méteren, valamint a Béke Kornél, Mayer Keán kettős.

Kopasz Bálint sem az idény eleji rangsorolón, sem a két világbajnoki válogatón és most a montemor-o-velhói világbajnokságon sem talált legyőzőre K-1 1000 méteren. A algyői kajakost rendkívüli tehetségnek tartják, amit bizonyít az is, hogy a fináléban óriási fölénnyel, több mint egy hajóval tudott diadalmaskodni korosztálya legjobbjai előtt.

„Bálint nagy tettet hajtott végre, rendkívül profin versenyzett, hiába vezetett előtte fél hajóval horvát riválisa, kétszáz méterrel a cél előtt indított és lesokkolta a mezőnyt” – értékelte Hüttner Csaba, az utánpótlás vezetőedzője Kopasz Bálint produkcióját.

„Legutóbb a második válogatón voltam ilyen jó formában. Éreztem, hogy jól felkészültem erre a világbajnokságra, és bíztam benne, hogy meg tudom valósítani a taktikámat” – mondta Kopasz Bálint, aki vasárnap a négyesben is indult.

Az ifjúsági korosztályban szintén világbajnoki címet szerzett a Béke Kornél, Mayer Keán kettős is, amely öt tizeddel győzte le lengyel riválisát.


                                                       Bálint 2011-ben

„Az utolsó száz méterre egy hajónyi előnnyel érkeztek Keánék, ám a lengyelek nagy finissel be akarták fogni őket. Szerencsére sikerült megtartani az előnyüket a végéig, Kornélék maximális pályát mentek, teljesen kievezték magukat, amit az is mutat, hogy Keán rosszul lett a végén” – folytatta Hüttner Csaba.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség oldalán közzétett interjúban a vezetőedző úgy fogalmazott: „Elsőként Kopasz Bálintot emelem ki, aki idejével az U23-as mezőnyben is dobogón tudott volna zárni, és aki minden körülmények között képes hideg fejjel, jól felépített taktikával versenyezni.”

Gratulálunk!

Fotó: Kajakkenusport.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

14:12
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

15:02