Krimit írt egy magyar pap

2018. szeptember 14. péntek 11:25

Szeptember 6-án mutatták be Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó „A lelkész lánya” című könyvét Szombathelyen.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A könyvbemutatót a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban rendezték meg. Az eseményen számos érdeklődő vett részt, nemcsak a szerző irodalmi körökben szokatlan főállása miatt, hanem azért is, mert fiatal íróként egy nem mindennapi téma által hívja fel a figyelmet arra, hogy nem minden az, aminek látszik.

A bemutató elején Nagy Éva, a könyvtár igazgatója üdvözölte a közönséget, majd Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy ennyi embert még egy könyvbemutatón sem látott.


A beszélgetés előtt Taródi Dávid szavalta Radnóti Miklós John Love, testvérem című versét. A szervezők választása nem véletlenül esett erre a műre, hiszen a költemény témája a regény anyagával azonos: a Ku-Klux-Klan véres és meggondolatlan tetteiről, azok következményeiről szól.


Pete Polgár Máté gyermekkora óta ír verset és prózát, de eddig még nem lépett nyilvánosság elé ezekkel. A beszélgetés során beszélt a regény keletkezésének körülményeiről, a háttérmunkáról, az írás folyamatáról is. A lelkipásztor újabb közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket szeptember 25-én, kedden 18 órától a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium aulájában.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45