Krimit írt egy magyar pap

2018. szeptember 14. péntek 11:25

Szeptember 6-án mutatták be Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó „A lelkész lánya” című könyvét Szombathelyen.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A könyvbemutatót a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban rendezték meg. Az eseményen számos érdeklődő vett részt, nemcsak a szerző irodalmi körökben szokatlan főállása miatt, hanem azért is, mert fiatal íróként egy nem mindennapi téma által hívja fel a figyelmet arra, hogy nem minden az, aminek látszik.

A bemutató elején Nagy Éva, a könyvtár igazgatója üdvözölte a közönséget, majd Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy ennyi embert még egy könyvbemutatón sem látott.


A beszélgetés előtt Taródi Dávid szavalta Radnóti Miklós John Love, testvérem című versét. A szervezők választása nem véletlenül esett erre a műre, hiszen a költemény témája a regény anyagával azonos: a Ku-Klux-Klan véres és meggondolatlan tetteiről, azok következményeiről szól.


Pete Polgár Máté gyermekkora óta ír verset és prózát, de eddig még nem lépett nyilvánosság elé ezekkel. A beszélgetés során beszélt a regény keletkezésének körülményeiről, a háttérmunkáról, az írás folyamatáról is. A lelkipásztor újabb közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket szeptember 25-én, kedden 18 órától a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium aulájában.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek