Krimit írt egy magyar pap

2018. szeptember 14. péntek, 11:25

Szeptember 6-án mutatták be Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó „A lelkész lánya” című könyvét Szombathelyen.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A könyvbemutatót a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban rendezték meg. Az eseményen számos érdeklődő vett részt, nemcsak a szerző irodalmi körökben szokatlan főállása miatt, hanem azért is, mert fiatal íróként egy nem mindennapi téma által hívja fel a figyelmet arra, hogy nem minden az, aminek látszik.

A bemutató elején Nagy Éva, a könyvtár igazgatója üdvözölte a közönséget, majd Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy ennyi embert még egy könyvbemutatón sem látott.


A beszélgetés előtt Taródi Dávid szavalta Radnóti Miklós John Love, testvérem című versét. A szervezők választása nem véletlenül esett erre a műre, hiszen a költemény témája a regény anyagával azonos: a Ku-Klux-Klan véres és meggondolatlan tetteiről, azok következményeiről szól.


Pete Polgár Máté gyermekkora óta ír verset és prózát, de eddig még nem lépett nyilvánosság elé ezekkel. A beszélgetés során beszélt a regény keletkezésének körülményeiről, a háttérmunkáról, az írás folyamatáról is. A lelkipásztor újabb közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket szeptember 25-én, kedden 18 órától a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium aulájában.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03