Különleges születésnapot ünnepelhetett egy mozgássérült kisfiú

2018. április 25. szerda 18:25

Nem mindennapi körülmények között ünnepelhette születésnapját Székesfehérváron a nyolcéves Ricsi. A mozgássérült kisfiút Richter Flórián cirkuszművész, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte fel április 24-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ajándékozásra a Fejér Megyei Hírlap székházában került sor. A kisfiú Richter Flórián cirkuszművésztől kerekesszéket, Cser-Palkovics András polgármestertől és Spányi Antal megyéspüspöktől pedig speciális futóbiciklit és játékokat kapott.

Richter Flórián elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, de Nagy Zoltán Péter főszerkesztő-helyettes egy televíziós beszélgetésen keresztül közvetítette a születésnaposnak küldött üzenetét. „Számunkra nagy büszkeség és nagy öröm, hogy tudtunk venni neked egy kerekesszéket, és remélem, hogy jövőre újra látunk téged a cirkuszban” – mondta az akrobata, aki az interjúban felelevenítette a találkozást, amikor feltűnt számára a nehezen mozgó kisfiú, akinek személyesen segített bejutni a cirkuszba. Elmondta, hogy rászorulóknak és fogyatékkal élőknek gyakran teremtenek lehetőséget maradandó cirkuszi élményhez jutni – például látássérültek simogathatnak elefántot, tevéket, zebrákat. Az ajándékot – amit Németországban gyártattak kifejezetten Ricsi méretére – Berinszki Zoltán, a Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány alapítója hozta el a kisfiúnak.

Spányi Antal a szeretet, a megértés és a támogatás fontosságáról beszélt. „Örülök annak, hogy ilyen valós problémáról tudunk most hírt adni a sajtóban, amikor annyi nem valós problémától hangos mostanában a világunk” – fogalmazott a főpásztor.

Cser-Palkovics András polgármester megköszönte Richter Flóriánnak a felajánlást, és méltatta a rászorulók felé tett rendszeres gesztusokat, kezdeményezéseket. „Ez egy csodálatos dolog: hány olyan helyzet van az életünkben, amikor látjuk, hogy valaki segítségre szorul – ha ezt megtesszük, jobb hely lesz ez a világ. Ki nagyobb, ki kisebb dolgokban, de sokat tudunk egymásnak segíteni a szebb, mosolygósabb világért, különösen a gyermekek világáért.”

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Simon Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap