Lektorokat és akolitusokat avattak a budapesti Egyetemi templomban

2018. december 4., kedd | 9:53

November 25-én, Krisztus király főünnepén Budapesten, az Egyetemi templomban a 10 órakor kezdődő szentmisén a Központi Papnevelő Intézet három harmadéves növendékét lektorrá, két negyedéves növendékét akolitussá avatta Cserháti Ferenc püspök.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmise elején Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora köszöntötte az egybegyűlt közösséget, majd felkérte Cserháti Ferenc püspököt a liturgia vezetésére és a papnövendékek lektorrá, illetve akolitussá avatására. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldi magyar lelkipásztori szolgálatért felelős püspöke a köszöntés után elmondta: nagy örömmel érkezett, hogy felavassa a kispapokat e szolgálatokra.

A szentbeszéd után Arany Ferenc (Székesfehérvári Egyházmegye), Bársony Árpád (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye) és Csuja Gergely (Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye) harmadéves papnövendékeket lektorrá, Ébner Vilmos (Székesfehérvári Egyházmegye) és Szakács Péter (Székesfehérvári Egyházmegye) negyedéves papnövendékeket akolitussá avatta Cserháti Ferenc püspök. A harmadévesek kezébe a Szentírást, a negyedévesek kezébe az Eucharisztia ünneplésére előkészített kenyeret – cibóriumot – helyezve avatták fel a jelölteket.

A Krisztus király főünnepén bemutatott ünnepi liturgián közreműködött az Egyetemi templom Don Bosco ének- és zenekara.

Forrás: Központi Papnevelő Intézet

Fotó: Dévai Marcell

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle