Lektorokat és akolitusokat avattak a budapesti Egyetemi templomban

2018. december 4. kedd 09:53

November 25-én, Krisztus király főünnepén Budapesten, az Egyetemi templomban a 10 órakor kezdődő szentmisén a Központi Papnevelő Intézet három harmadéves növendékét lektorrá, két negyedéves növendékét akolitussá avatta Cserháti Ferenc püspök.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmise elején Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora köszöntötte az egybegyűlt közösséget, majd felkérte Cserháti Ferenc püspököt a liturgia vezetésére és a papnövendékek lektorrá, illetve akolitussá avatására. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldi magyar lelkipásztori szolgálatért felelős püspöke a köszöntés után elmondta: nagy örömmel érkezett, hogy felavassa a kispapokat e szolgálatokra.

A szentbeszéd után Arany Ferenc (Székesfehérvári Egyházmegye), Bársony Árpád (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye) és Csuja Gergely (Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye) harmadéves papnövendékeket lektorrá, Ébner Vilmos (Székesfehérvári Egyházmegye) és Szakács Péter (Székesfehérvári Egyházmegye) negyedéves papnövendékeket akolitussá avatta Cserháti Ferenc püspök. A harmadévesek kezébe a Szentírást, a negyedévesek kezébe az Eucharisztia ünneplésére előkészített kenyeret – cibóriumot – helyezve avatták fel a jelölteket.

A Krisztus király főünnepén bemutatott ünnepi liturgián közreműködött az Egyetemi templom Don Bosco ének- és zenekara.

Forrás: Központi Papnevelő Intézet

Fotó: Dévai Marcell

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57