Liturgikus zenei szolgálatot látott el a száztagú Székely Férfikórus

Kishírek – 2017. június 14., szerda | 14:35

A száztagú Székely Férfikórust alkotó énekkarok adták a zenei szolgálatot június 11-én a székelyudvarhelyi Szent Miklós-, a szombatfalvi Szent György-, a bethlenfalvi Mária neve-templomban bemutatott szentmiséken, illetve a székelyudvarhelyi belvárosi református templomban tartott istentiszteleten.

Ezt megelőzően, június 10-én a székelyudvarhelyi művelődési ház nagytermében lépett fel a száztagú Székely Férfikórus. Tizennégy művet adtak elő: köztük magyar szerzők, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és Erkel Ferenc műveit, illetve olyan klasszikus szerzők darabjait, mint Wolfgang Amadeus Mozart vagy Antonio Salieri. A karnagyok Kovács László, Jakab Árpád, Molnár Katalin, Ványolós András, Bíró Zsolt és Biró Jenő voltak; zongorán közreműködött Fehér Izabella.

A kórus története 2013 májusában kezdődött, amikor a székelyudvarhelyi Székely Dalegylet megalakulásának 145. évfordulójára meghívták a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikarát és a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Magyar Férfidalárdáját. Utólag csatlakozott a kórushoz a Marosszéki Harmónia Dalcsoport, valamint a Csíkborzsovai Férfikórus.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Dávid István

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria