Ma kezdődik az állami gondoskodásban élő fiatalok országos találkozója

Hazai – 2016. július 21., csütörtök | 14:35

A Békés megyei Doboz-Szanazugban a ma kezdődő, tíznapos országos találkozón a vendégül látott állami gondoskodásban élő fiatalokat szórakoztató és terápiás programok várják – közölte a tábor egyik szervezője, az Ágota (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért) Alapítvány.

Az idei a huszadik, a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató módszertani intézményével közösen szervezett tábor, amelyre csaknem minden megyéből várnak család nélkül élő gyermekeket, összesen mintegy hétszázat. A rendezvény július 31-éig tart.

Az országos találkozón magas színvonalú élményprogramokkal és az ezekbe ágyazott szakmai, illetve terápiás foglalkozásokkal teremtenek lehetőséget a fiataloknak egymás megismerésére, saját értékeik tudatosítására. Olyan beszélgetéseket is tartanak, amelyeken a gyerekek aktuális problémáiról és az ezekre adható válaszokról lesz szó.

A kétszázötven önkéntes segítségével lebonyolítandó tábor célja a további programokon – vetélkedőkön, sportprogramokon, kézműves- és készségfejlesztő foglalkozásokon, koncerteken, strandoláson és bemutatókon – keresztül is az, hogy a fiatalok megtapasztalják: a korábbi nehézségeik ellenére, érdemeiktől függetlenül is elfogadható és szeretetreméltó emberek – olvasható az Ágota Alapítvány közleményében.

Forrás: MTI

Fotó: Szegedma.hu (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria