Magyar résztvevője is volt a Pápai Életvédő Akadémia konferenciájának

2017. október 9. hétfő 11:35

Október 5-e és 7-e között tartotta közgyűlését a Vatikánban a Pápai Életvédő Akadémia, amelynek egyedüli magyar tagja Kovács László professzor.

Kovács László jelenleg az Augsburgi Alkalmazott Tudományok Egyetemének Bölcsészet- és Természettudományi Karán oktat politikatudományt, etikát és filozófiát.

A Pápai Életvédő Akadémia az utóbbi egy évben strukturális átalakuláson esett át: immár nemcsak katolikus, hanem más vallású és ateista tagjai is vannak.

Három új területtel bővült az intézmény profilja: 1) az idegtudományok, az agykutatással kapcsolatos új előrelépések a tudományban; 2) a robotokkal kapcsolatos témák, az új technológiákkal helyettesíthető az ember, az egészségügyi ellátásban is; 3) a genetikai technológiák új előrelépésével kapcsolatos témák. Az akadémián belül tovább folytatja változatlan formában munkáját a palliatív gondozással foglalkozó munkacsoport.

Eddig legtöbbször a tudomány után szaladt a bioetika, és megmutatta neki, hogy melyik alkalmazás helyes erkölcsileg, és melyik rossz, és inkább el kellene vetni. Fontos új kihívása az akadémiának, hogy érvényt szerezzen annak, hogy az etika utat mutasson a kutatóknak és az alkalmazóknak, az egészségügynek, hogy mely alkalmazásokat fejlesszék tovább, melyik irányba menjenek tovább a saját szakterületükön.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap