Magyar résztvevője is volt a Pápai Életvédő Akadémia konferenciájának

2017. október 9. hétfő 11:35

Október 5-e és 7-e között tartotta közgyűlését a Vatikánban a Pápai Életvédő Akadémia, amelynek egyedüli magyar tagja Kovács László professzor.

Kovács László jelenleg az Augsburgi Alkalmazott Tudományok Egyetemének Bölcsészet- és Természettudományi Karán oktat politikatudományt, etikát és filozófiát.

A Pápai Életvédő Akadémia az utóbbi egy évben strukturális átalakuláson esett át: immár nemcsak katolikus, hanem más vallású és ateista tagjai is vannak.

Három új területtel bővült az intézmény profilja: 1) az idegtudományok, az agykutatással kapcsolatos új előrelépések a tudományban; 2) a robotokkal kapcsolatos témák, az új technológiákkal helyettesíthető az ember, az egészségügyi ellátásban is; 3) a genetikai technológiák új előrelépésével kapcsolatos témák. Az akadémián belül tovább folytatja változatlan formában munkáját a palliatív gondozással foglalkozó munkacsoport.

Eddig legtöbbször a tudomány után szaladt a bioetika, és megmutatta neki, hogy melyik alkalmazás helyes erkölcsileg, és melyik rossz, és inkább el kellene vetni. Fontos új kihívása az akadémiának, hogy érvényt szerezzen annak, hogy az etika utat mutasson a kutatóknak és az alkalmazóknak, az egészségügynek, hogy mely alkalmazásokat fejlesszék tovább, melyik irányba menjenek tovább a saját szakterületükön.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-pio-atya-kegyhelyen-mindenki-csodalja-de-hanyan-kovetik
Ferenc pápa Pió atya kegyhelyén: Mindenki csodálja, de hányan követik?

Március 17-én délelőtt a Szentatya San Giovanni Rotondóban mutatott be szentmisét Pietrelcinai Szent Pió atya, a világhírű kapucinus szerzetes stigmái megjelenésének századik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ebben a városban hunyt el Pió atya 1968-ban.

07:33
hozzad-menekszunk-edes-jo-anyank-hivek-zarandoklata-konnyezo-szuzanyanal
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.

2018. március 17. szombat