Maradiaga bíboros a római kúria reformjáról

2015. január 11., vasárnap | 12:57

„A kúriának a Ferenc pápa által akart reformja nagy valószínűséggel ebben az évben, 2015-ben befejeződik egy apostoli konstitúció megjelenésével” – nyilatkozta Oscar Maradiaga hondurasi bíboros-érsek január 9-én spanyol újságoknak a kúria reformjának terveiről.

A kúria reformjának előkészítésére létrehozott kilenctagú bíborosi tanács elnöke, Maradiaga bíboros szerint az előkészítő munka jó ütemben halad, még ha a világ a maga részéről gyorsabb változásokat szeretne is. A fontos dolgok mindig elegendő előkészítő időt igényelnek – nyilatkozta a hondurasi bíboros – és ebben nem lehet rögtönözni.

A kúria hatékony reformjához a lehető legnagyobb konzultációra van szükség, Ferenc pápa szándéka szerint – fogalmazott a bíboros. A bizottság előkészületi javaslatait a februári bíborosi konzisztóriumon az összes kardinális tudomására hozzák további megvitatás céljából.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Periodistadigital.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda