Maradiaga bíboros a római kúria reformjáról

2015. január 11. vasárnap, 12:57

„A kúriának a Ferenc pápa által akart reformja nagy valószínűséggel ebben az évben, 2015-ben befejeződik egy apostoli konstitúció megjelenésével” – nyilatkozta Oscar Maradiaga hondurasi bíboros-érsek január 9-én spanyol újságoknak a kúria reformjának terveiről.

A kúria reformjának előkészítésére létrehozott kilenctagú bíborosi tanács elnöke, Maradiaga bíboros szerint az előkészítő munka jó ütemben halad, még ha a világ a maga részéről gyorsabb változásokat szeretne is. A fontos dolgok mindig elegendő előkészítő időt igényelnek – nyilatkozta a hondurasi bíboros – és ebben nem lehet rögtönözni.

A kúria hatékony reformjához a lehető legnagyobb konzultációra van szükség, Ferenc pápa szándéka szerint – fogalmazott a bíboros. A bizottság előkészületi javaslatait a februári bíborosi konzisztóriumon az összes kardinális tudomására hozzák további megvitatás céljából.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Periodistadigital.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-pasztor-feladata-hogy-gyogyitsa-baranyok-sebeit-tagle-biboros-eloadasa
A pásztor feladata, hogy gyógyítsa a bárányok sebeit – Tagle bíboros előadása

Csütörtök óta tart a Vatikánban a püspökök négynapos tanácskozása a kiskorúak védelméről az Egyházban. Plenáris előadások és kiscsoportos összejövetelek váltják egymást.

06:34
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. péntek