Megáldották a kismamákat, az édesanyákat és családjaikat Munkácson

2018. április 12. csütörtök 12:09

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén – idén április 9-én – a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyházban bemutatott szentmise végén Majnek Antal megyéspüspök megáldotta az édesanyákat és a kismamákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegyében több mint tízéves hagyomány, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a szentmise után a papok egyesével megáldják a gyermeket váró édesanyákat. A kezdeményezést a hívek kezdettől fogva örömmel fogadták – a szintén Gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódó lelki adoptálás mellett e gesztussal is szeretnék felhívni a figyelmet a meg nem született gyermek méltóságára.

Az áldást – a hívek kérésére – kiterjesztették a kisgyermekes édesanyákra és minden édesanyára. E napon családjukkal együtt egyenként áldást kapnak, épp úgy, ahogy Szent József ünnepén az édesapákat áldják meg családjukkal együtt.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Munkácson, a székesegyházban Majnek Antal megyéspüspök a reggeli szentmise végén a hívekkel együtt elimádkozta a lelki adoptálás imáját. Ezt megelőzően, rövid beszédben arra kérte az édesanyákat, hogy mindig fogadják el a következő gyermeket, Isten ajándékát; senki ne kövesse el az egyik legszörnyűbb bűnt, ami létezik, és senki ne biztasson ilyenre mást, mert annak is ugyanakkora a bűne.

A liturgia végén megáldotta a jelen lévő kismamákat, édesanyákat és családjaikat.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat