Megáldották a kismamákat, az édesanyákat és családjaikat Munkácson

2018. április 12. csütörtök 12:09

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén – idén április 9-én – a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyházban bemutatott szentmise végén Majnek Antal megyéspüspök megáldotta az édesanyákat és a kismamákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegyében több mint tízéves hagyomány, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a szentmise után a papok egyesével megáldják a gyermeket váró édesanyákat. A kezdeményezést a hívek kezdettől fogva örömmel fogadták – a szintén Gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódó lelki adoptálás mellett e gesztussal is szeretnék felhívni a figyelmet a meg nem született gyermek méltóságára.

Az áldást – a hívek kérésére – kiterjesztették a kisgyermekes édesanyákra és minden édesanyára. E napon családjukkal együtt egyenként áldást kapnak, épp úgy, ahogy Szent József ünnepén az édesapákat áldják meg családjukkal együtt.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Munkácson, a székesegyházban Majnek Antal megyéspüspök a reggeli szentmise végén a hívekkel együtt elimádkozta a lelki adoptálás imáját. Ezt megelőzően, rövid beszédben arra kérte az édesanyákat, hogy mindig fogadják el a következő gyermeket, Isten ajándékát; senki ne kövesse el az egyik legszörnyűbb bűnt, ami létezik, és senki ne biztasson ilyenre mást, mert annak is ugyanakkora a bűne.

A liturgia végén megáldotta a jelen lévő kismamákat, édesanyákat és családjaikat.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat