Megáldották Komáromi Ferenc atya síremlékét

Kishírek – 2017. május 24., szerda | 11:41

Komáromi Ferenc atya életéve az őszinte és igaz hit példáját mutatta. Méltósággal viselte a betegséget, a szenvedést. Másfél évvel ezelőtti temetésekor nem tudtak méltó síremléket állítani neki, de mostanra sikerült azt pótolni. A síremléket május 21-én áldották meg.

A Zalagyömörőben szolgált plébános 2015 decemberében hunyt el, és Vashosszúfaluban a családi sírban helyezték örök nyugalomra 2016. januárban. A hívek szerették volna, ha méltó körülmények között nyugszik, de a síremlék felállítására nem gyűlt össze a pénz. Utódja, Papp Sándor István egy beszélgetéskor említette a hívek szándékát két vállalkozónak, a zalagyömörői kötődésű hívőnek, Rátosi Ferencnek és a sümegi Kovács Lászlónak, akik felajánlották, hogy saját költségükön elkészíttetik a sírt és a síremléket. A munkálatok egy hónap alatt befejeződtek, majd május 21-én Papp Sándor István megáldotta a síremléket.

Az áldáson részt vettek a zalagyömörői, zalameggyesi, rigácsi és ukki hívek, a községek képviselőtestületének a tagjai, a vashosszúfaluiak, valamint Komáromi atya családtagjai.

Komáromi Ferenc atyára Rátosi Ferenc emlékezett, aki felidézte igaz hitét, Szűzanya iránt érzett tiszteletét és szeretetét. Elmondta, mindannyian példát vehetünk Komáromi atyáról, aki őszinte szeretettel szolgálta a híveket, és saját sorsát, betegségét is méltósággal viselte.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria