Meggyilkoltak két papot Mexikóban

2016. szeptember 22. csütörtök 13:50

Holtan találtak két mexikói papot, Alejo Nabor Jiménez Juárezt és José Alfredo Juárez de la Cruzt, akiket szeptember 17-én a Mexikói-öböl menti Veracruz államban, Poza Rica Fatimai Miasszonyunk-plébániájáról raboltak el.

Hírügynökségi jelentések szerint vasárnap találták meg holttestüket Poza Rica külvárosában, egy árokparton. A harmadik elrabolt személy, az autó sofőrje el tudott menekülni, és most a rendőrség őrizete alatt áll. A város és egész környéke a kábítószer-kereskedők ellenőrzése alatt áll évek óta. A mexikói püspökök fájdalmukat és együttérzésüket fejezték ki a két pap halála miatt.

Ferenc pápa szeptember 20-án, kedden táviratot küldött Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával a mexikói nunciatúrára, melyben részvétét fejezi ki a két mexikói papot ért gyilkos támadás kapcsán. A Szentatyát mélyen elszomorítja a két pap meggyilkolásának a híre, és őszinte részvétéről biztosítja a mexikói egyházmegyét, püspökével és a híveivel együtt. A pápa határozottan elítél minden támadást az élet méltósága ellen, és arra buzdítja a papságot, valamint a lelkipásztorkodásban segédkezőket, hogy az akadályok ellenére bátran folytassák küldetésüket, követve Jézus, a Jó Pásztor példáját. Az áldozatok rokonait közelségéről és imádságáról biztosítja, végül apostoli áldását adja rájuk, mint a feltámadt Krisztusba vetett remény jelét.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatikáni Rádió; Mondoemissione.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-eg-es-fold-gyermeke-pilinszky-janosra-emlekeztek-budapest-belvarosaban
„Ég és Föld gyermeke” – Pilinszky Jánosra emlékeztek Budapest belvárosában

A költő halálának évfordulójához közeledve Pilinszky-estet rendeztek május 23-án a Gerbeaud Átrium termében. Az életműről és a versekről Jelenits István piarista szerzetes, teológus, író beszélt a jelenlévőknek.

14:32
angolul-is-megjelent-mindszenty-jozsef-levelezese-vatikannal
Angolul is megjelent Mindszenty József levelezése a Vatikánnal

A Veritas Történetkutató Intézet és a Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent öt könyvet, köztük Mindszenty József Szentszékkel folytatott levelezésének angol nyelvű kiadását mutatták be május 23-án délelőtt a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

2017. május 23. kedd