Meggyilkoltak két papot Mexikóban

2016. szeptember 22. csütörtök 13:50

Holtan találtak két mexikói papot, Alejo Nabor Jiménez Juárezt és José Alfredo Juárez de la Cruzt, akiket szeptember 17-én a Mexikói-öböl menti Veracruz államban, Poza Rica Fatimai Miasszonyunk-plébániájáról raboltak el.

Hírügynökségi jelentések szerint vasárnap találták meg holttestüket Poza Rica külvárosában, egy árokparton. A harmadik elrabolt személy, az autó sofőrje el tudott menekülni, és most a rendőrség őrizete alatt áll. A város és egész környéke a kábítószer-kereskedők ellenőrzése alatt áll évek óta. A mexikói püspökök fájdalmukat és együttérzésüket fejezték ki a két pap halála miatt.

Ferenc pápa szeptember 20-án, kedden táviratot küldött Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával a mexikói nunciatúrára, melyben részvétét fejezi ki a két mexikói papot ért gyilkos támadás kapcsán. A Szentatyát mélyen elszomorítja a két pap meggyilkolásának a híre, és őszinte részvétéről biztosítja a mexikói egyházmegyét, püspökével és a híveivel együtt. A pápa határozottan elítél minden támadást az élet méltósága ellen, és arra buzdítja a papságot, valamint a lelkipásztorkodásban segédkezőket, hogy az akadályok ellenére bátran folytassák küldetésüket, követve Jézus, a Jó Pásztor példáját. Az áldozatok rokonait közelségéről és imádságáról biztosítja, végül apostoli áldását adja rájuk, mint a feltámadt Krisztusba vetett remény jelét.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatikáni Rádió; Mondoemissione.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38