Megjelent a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok VII. Nemzetközi Teológuskonferenciájának kötete

2017. november 23. csütörtök 10:21

Február 9. és 11. között került sor a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok VII. Nemzetközi Teológuskonferenciájára, melynek a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola adott helyet. Az előadások anyagából szerkesztett tanulmánykötet már online is elérhető.

A tudományos tanácskozás előadói reflektálva az előadás utáni diszkussziók kérdésfelvetéseire, nemzetközi tanulmánykötetben adják közre eredményeiket. A negyvenhat tanulmányt tartalmazó kiadvány nyolc teológiai diszciplína (szentírástudomány, egyháztörténet, vallásfilozófia, szisztematikus, morális, illetve gyakorlati teológia, liturgiatudomány és kánonjog) szerint közli a szerzők eredményeit.

Az előadók nagy része a hazai és nemzetközi hit- és vallástudományi doktori iskolák kutatója, így az olvasó e cikkekben bepillantást nyerhet a teológiai gondolkodás legfrissebb eredményeibe. A konferenciakötet letölthető a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola honlapjáról.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya folytatva munkáját a 2017/18-as akadémiai évben is megszervezi tudományos szimpóziumát. A konferenciáról bővebb felvilágosítás kérhető a dosz.teologia@gmail.com e-mail-címen, illetve a Hittudományi Osztály közösségi oldalán.

Forrás és fotó: Doktoranduszok Országos Szövetsége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: teológia, tudomány
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda