Megnyílt a Mária Rádió stúdiója Szatmárnémetiben

2018. október 10. szerda, 09:00

Október 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén áldotta meg Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdióját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünneplés a vasárnapi tizenegy órakor a szatmárnémeti székesegyházban bemutatott szentmisével kezdődött. A bevonulást követően Schönberger Jenő püspök elmondta: a Mária Rádió nagy szolgálatot tesz, hiszen az éter hullámain keresztül az imádságot, az evangéliumot, a szent dolgokat közvetíti különösen azok felé, akik ágyhoz kötöttek, nem tudnak elmenni templomba szentmisére.

„A Mária Rádió nagy család, a Jóistennek köszönjük meg létezését. És testvérek, ma, amikor a Jóisten akar megszólítani bennünket evangéliuma, igéje által, tegyük nyitottá a fülünket elsősorban azzal, hogy akarjuk Isten szavát befogadni. De a lelkünket is nyissuk ki, hogy Isten szava megtermékenyítsen bennünket. Minden akadályt hárítsunk el Isten szava elől.”

Szentbeszédében Schönberger Jenő az evangéliumi értékek tiszteletéről beszélt, hangsúlyozva, hogy a keresztény ember úgy szereti Jézus Krisztust, hogy az ő tanítását is szereti, azt életre váltja. Jézust szeretni de a tanítását idejétmúltnak gondolni, mellőzni, nem keresztényi viselkedés – emelte ki a főpásztor.

A szentmise végén Karácson Tibor, az erdélyi Mária Rádió műsorigazgatója mondott köszönetet elsősorban a megyéspüspöknek azért, hogy támogatta a szatmárnémeti stúdió létrejöttét.

A főpásztor a szentmise után áldotta meg a rádióstúdiót, majd élő adásban méltatta a Mária Rádió jelenlétét a püspöki székvárosban: „Isten mindenütt jelen van, Isten mindenkihez közel van, aki közel engedi magát Istenhez és Istent magához. De a Mária Rádió nagy ajándék, elhozza Isten szavát az otthonokba. Különösen azoknak fontos, akik betegek, ugyanakkor közösséget épít.”

A stúdió megtekintésére a szatmárnémeti hallgatókat és a szentmisén részt vevő híveket is meghívták, akik pár fős csoportokban látogathatták a helyiségeket.

Az erdélyi Mária Rádió március 30-a óta Szatmárnémetiben is hallgatható, az FM 92,3 MHz frekvencián.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: időskor, média
Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24