Megnyílt a Mária Rádió stúdiója Szatmárnémetiben

2018. október 10. szerda 09:00

Október 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén áldotta meg Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdióját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünneplés a vasárnapi tizenegy órakor a szatmárnémeti székesegyházban bemutatott szentmisével kezdődött. A bevonulást követően Schönberger Jenő püspök elmondta: a Mária Rádió nagy szolgálatot tesz, hiszen az éter hullámain keresztül az imádságot, az evangéliumot, a szent dolgokat közvetíti különösen azok felé, akik ágyhoz kötöttek, nem tudnak elmenni templomba szentmisére.

„A Mária Rádió nagy család, a Jóistennek köszönjük meg létezését. És testvérek, ma, amikor a Jóisten akar megszólítani bennünket evangéliuma, igéje által, tegyük nyitottá a fülünket elsősorban azzal, hogy akarjuk Isten szavát befogadni. De a lelkünket is nyissuk ki, hogy Isten szava megtermékenyítsen bennünket. Minden akadályt hárítsunk el Isten szava elől.”

Szentbeszédében Schönberger Jenő az evangéliumi értékek tiszteletéről beszélt, hangsúlyozva, hogy a keresztény ember úgy szereti Jézus Krisztust, hogy az ő tanítását is szereti, azt életre váltja. Jézust szeretni de a tanítását idejétmúltnak gondolni, mellőzni, nem keresztényi viselkedés – emelte ki a főpásztor.

A szentmise végén Karácson Tibor, az erdélyi Mária Rádió műsorigazgatója mondott köszönetet elsősorban a megyéspüspöknek azért, hogy támogatta a szatmárnémeti stúdió létrejöttét.

A főpásztor a szentmise után áldotta meg a rádióstúdiót, majd élő adásban méltatta a Mária Rádió jelenlétét a püspöki székvárosban: „Isten mindenütt jelen van, Isten mindenkihez közel van, aki közel engedi magát Istenhez és Istent magához. De a Mária Rádió nagy ajándék, elhozza Isten szavát az otthonokba. Különösen azoknak fontos, akik betegek, ugyanakkor közösséget épít.”

A stúdió megtekintésére a szatmárnémeti hallgatókat és a szentmisén részt vevő híveket is meghívták, akik pár fős csoportokban látogathatták a helyiségeket.

Az erdélyi Mária Rádió március 30-a óta Szatmárnémetiben is hallgatható, az FM 92,3 MHz frekvencián.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: időskor, média
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57