Megöltek egy papot Kenyában

2018. december 12., szerda | 17:08

Fegyveres rablás áldozata lett John Njoroge Muhia kenyai lelkipásztor a főváros, Nairobi közelében fekvő Kikuyu településen. A pap éppen a helyi bankba tartott, hogy befizesse a hívek adományait.

Miközben John Njoroge Muhia a bankba tartott, négy motoros bűnöző állította meg autóját egy félreeső helyen. Arra kényszerítették, hogy adja át táskáját. A pap habozása láttán az egyik rabló előrántotta pisztolyát, és rálőtt a szélvédőre. A golyó eltalálta a lelkipásztor mellkasát. A bűnözők megragadták táskáját és mobiltelefonját, majd elhajtottak. Egy szemtanú a közeli építkezésről hallotta a pisztolylövéseket, és a két elkövetőt is látta elmenekülni. John Njoroge Muhia a kórházba szállítás közben meghalt.

„Nagyon elszomorít bennünket John atya meggyilkolása. Az Úr szolgájának megölése elfogadhatatlan” – nyilatkozta Francis Kiarie, aki együtt dolgozott a lelkipásztorral. John Njoroge Muhia 56 éves volt. 1994-ben szentelték pappá. Az elmúlt években Kinooban végezte papi szolgálatát, a Szent Péter-plébánián – adta hírül a Fides missziós hírügynökség.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle