Megöltek egy papot Kenyában

2018. december 12. szerda, 17:08

Fegyveres rablás áldozata lett John Njoroge Muhia kenyai lelkipásztor a főváros, Nairobi közelében fekvő Kikuyu településen. A pap éppen a helyi bankba tartott, hogy befizesse a hívek adományait.

Miközben John Njoroge Muhia a bankba tartott, négy motoros bűnöző állította meg autóját egy félreeső helyen. Arra kényszerítették, hogy adja át táskáját. A pap habozása láttán az egyik rabló előrántotta pisztolyát, és rálőtt a szélvédőre. A golyó eltalálta a lelkipásztor mellkasát. A bűnözők megragadták táskáját és mobiltelefonját, majd elhajtottak. Egy szemtanú a közeli építkezésről hallotta a pisztolylövéseket, és a két elkövetőt is látta elmenekülni. John Njoroge Muhia a kórházba szállítás közben meghalt.

„Nagyon elszomorít bennünket John atya meggyilkolása. Az Úr szolgájának megölése elfogadhatatlan” – nyilatkozta Francis Kiarie, aki együtt dolgozott a lelkipásztorral. John Njoroge Muhia 56 éves volt. 1994-ben szentelték pappá. Az elmúlt években Kinooban végezte papi szolgálatát, a Szent Péter-plébánián – adta hírül a Fides missziós hírügynökség.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

19:10
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

17:33