Megszentelték a Balaton vizét – KÉPRIPORT

2017. január 9. hétfő 17:45

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án, vasárnap Kiss Domonkos bencés szerzetes Balatonudvarinál megszentelte a Balaton vizét.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az élő vizek megszentelése vízkeresztkor az egyház ősi hagyománya. Balatonudvariban az ünnepet követő vasárnapon elevenítették fel ezt a régi szertartást. A szentmise után a helyi strandon került sor a vízszentelésre, ezt követően Kiss Domonkos megáldotta a jelen lévő hívőket, érdeklődőket.

Forrás: Tihanyi Bencés Apátság Facebook-oldala

Fotó: Simor Eszter/Tihanyi Bencés Apátság Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15