Megújul a fóti plébániatemplom

2017. december 12. kedd 11:53

A kormány összesen 850 millió forinttal támogatja a fóti plébániatemplom felújítását és a katolikus óvoda megépítését – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára december 10-én a Pest megyei településen.

Fülöp Attila a szeplőtelen fogantatás ünnepe alkalmából tartott templombúcsú napján, a szentmise után az MTI-nek elmondta, hogy a múlt év végi kormánydöntés értelmében 500 millió forintot kap felújításra Fót plébániatemploma, valamint 350 millió forintot az újonnan épülő katolikus óvoda.

Bár ez a pénz a plébéniatemplom teljes felújítására nem lesz elegendő, de például a fűtés korszerűsítését, valamint a templom szigetelésének és fontosabb statikai felújításainak költségeit fedezni tudja – tette hozzá, megjegyezve, hogy az óvoda még a tervezés fázisában van.

A helyettes államtitkár emlékeztetett arra is, hogy Magyarország számára a keresztény hagyományok és gyökerek megőrzése fontos, ezért is újulhatott meg a közelmúltban ezerhatszáz templom és plébánia. Hozzátette: az építésnél fontosabbak azok az egyházközségek, amelyek élni akarnak, ezért minden felújított templom egy új reménység is egyben.

A fóti katolikus egyházközség honlapja szerint a templom épülete a Pesti Vigadó mellett a magyar romantika legjelentősebb építészeti alkotása.

Forrás: MTI

Fotó: Indafoto

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett zárónapjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.

20:48
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20