Megújult az esztergomi szeminárium honlapja

2019. február 6. szerda, 16:20

Új tartalom és külső fogadja február 4-től az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet honlapjára látogatókat.

„Szemináriumunk életében az elmúlt hónapok során jelentős változások történtek – írja köszöntőjében Kovács Zoltán, az intézmény rektora. – Tudjuk: minden évben érkeznek új elsősök, és kirepülnek, pappá szentelődnek a végzős növendékek. Az ilyen megszokott mozgások mellett azonban most több az újdonság. Hogy csak néhány példát említsek: két új elöljáróval kezdődött a tanév, és az elmúlt évekhez képest jó néhány új dolgot is tapasztalhatunk mind a ház életében, mind az együtt töltött idők eseményeiben, mind a főiskolán tanító tanárok személyi összetételében. Ezért már nagyon is időszerűvé vált, hogy honlapunk megújult tartalmat nyerjen.”

A honlapra látogatók megismerkedhetnek a szeminárium tanáraival, munkatársaival és növendékeivel, valamint betekintést nyerhetnek az intézmény mindennapjaiba. A szeminárium történetét képekkel gazdagon illusztrált írás mutatja be. A megújult honlap a hivatástisztázásban is igyekszik segítséget nyújtani, számos lehetőséget kínál a papi hivatás iránt érdeklődőknek.

Forrás és fotó: Érseki Papnevelő Intézet

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő