Megújult a nagydémi Kisboldogasszony-templom belseje

Hazai – 2024. április 25., csütörtök | 9:01

Udvardy György veszprémi érsek szentmisét mutatott be Primász Gábor Róbert nagydémi plébánossal együtt, melynek kezdetén megáldotta a belső felújításon átesett Kisboldogasszony-templomot. Az érsek köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon részt vettek a templom felújításában – adta hírül a Veszprémi Főegyházmegye április 22-én.

Ahogy egy templom, Isten hajléka kinéz, az a lelkünkről is tanúbizonyságul szolgál; ugyanakkor elárulja, hogy az adott közösség miként tekint a jövő felé. Kérjük a Jóisten áldását Nagydémre és a templomra, hogy az elkötelezetteket tovább erősítse, s a hezitálóknak stabilitást adjon, hogy még többet látogassanak el ide – mondta a főpásztor.

Homíliájában kifejtette: a szentírási szakaszok és az evangélium által feltárul előttünk húsvét üzenete és az emberi létezésünk valódi természete. Jézus, a Jó Pásztor képében mutatja meg önmagát, aki életét adja a juhokért, és ezzel a szeretettel gondoskodik róluk.

Az Istennel való kapcsolatunkat hasonlította ehhez a pásztor-juh kapcsolathoz, ahol Jézus mint Jó Pásztor törődik népével, ismeri őket és életét adja értük. Húsvétkor Krisztus példája valósággá válik számunkra, hiszen ő önként adta életét a mi üdvösségünkért. Az, hogy ő ismeri az övéit és az övéi ismerik őt, mély kapcsolatot mutat be, ahol a szeretet és az elfogadás alapja a kölcsönös ismeretség. Ez az ismeretség és szeretet segít minket abban, hogy bízzunk Istenben és az Ő tanításaiban, még akkor is, ha nem mindig könnyű azokat megérteni vagy követni.

Az Egyház és közösségünk segít minket abban, hogy eligazodjunk az életünkben és megerősít minket az isteni úton járásban. A Jó Pásztor, Jézus Krisztus vezetése és gondoskodása által találjuk meg az erőt és a támaszt az élet minden kihívásában. Ezért imádkozunk bátor bizalommal, mert tudjuk, hogy Jó Pásztorunk mindig mellettünk van és irányít bennünket az élet útján.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria