Mel Gibson Passióját játszották nagypénteken az Erkel Színházban

Kishírek – 2017. április 17., hétfő | 17:34

Nagypéntek estéjén, április 14-én formabontó módon, de értékes ajándékként – és a hírek szerint hagyományteremtő módon – levetítették Mel Gibson híres, 2004-ben készült „Passió” című filmjét.

A színház óriási (nem is telt meg teljesen), de igen sokan voltak kíváncsiak  a filmre akár első, második vagy sokadik alkalommal. Hatalmas élmény, nagypénteki élmény. Persze nem helyettesítheti a templomi szertartást, az Egyház hivatalos liturgiáját, ám ha az délután volt, a film mindenképpen belefért a nap (immár munkaszüneti nap) ünneplésébe. A hatás most sem maradt el: döbbenet, felszisszenések, csend, a stáblista végigfutása alatt is a székükben maradt mozdulatlan nézők...

Hála és köszönet Ókovács Szilveszternek, a Magyar Állami Operaház főigazgatójának, aki lehetővé tette a színházi vetítést! Lehet, hogy ezután ez a film annyira hozzátartozik majd nagypéntekhez, mint a Himnusz és a Szózat március 15-hez vagy október 23-hoz... Ez az a film, amelyet fiataljainknak is látniuk kell, ami tanít, ami evangelizál, ami elmélyíti hitünk legkomolyabb tartalmát. Ha igaz, Szent II. János Pál pápa annak idején, amikor látta a filmet, ennyit mondott: „Igen, ez így történt!”

Forrás: Pákozdi István

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria