Minősített könyvtár lett a Sapientia bibliotékája

2018. november 15. csütörtök, 13:10

November 13-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Akadémia utcai székházának tükörtermében vehették át díszoklevelüket azoknak a könyvtáraknak a képviselői, melyek sikeresen pályáztak a Minősített könyvtár címre, illetve a Könyvtári Minőségi Díjra.

A pályázatot 2018 áprilisában írta ki az Emmi azon magyarországi nyilvános könyvtárak számára, amelyek szolgáltatásaikat a könyvtári minőségirányítás szempontjait figyelembe véve szervezik. Az intézmények az önértékelés mellett szakmai beszámolóban mutatták be tevékenységüket, a pályázati anyagot a KMÉR (Könyvtárak Minőségi Működésének Értékelési Rendszere) kritériumai alapján állították össze. A helyszíni vizsgálatokra a nyár folyamán került sor: az ellenőrzést könyvtári, illetve minőségirányítási szakértők végezték.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára október végén örömmel értesült arról, hogy – az egyházi könyvtárak közül elsőként – eredményesen pályázott e rangos szakmai elismerésre. A címet – amelyet a nyertesek öt évig birtokolhatnak – idén négy felsőoktatási könyvtár, települési könyvtárak (megyei, megyei hatókörű városi, illetve városi könyvtárak) és egy országos szakkönyvtár nyerte el. A Könyvtári Minőségi Díjat a Gödöllői Városi Könyvtárnak ítélték a bírálók az Olvasók Diadala elnevezésű online olvasásfejlesztési játék innovációjáért.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

12:53
jakubinyi-gyorgy-ersek-kiterjeszti-csiksomlyoi-bucsut-papalatogatas-napjara-is
Jakubinyi György érsek kiterjeszti a csíksomlyói búcsút a pápalátogatás napjára is

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek január 21-én ünnepi körlevelet adott ki a pápalátogatással kapcsolatban.

08:01
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle