Muszlim bölcsek tanácsa: A terrorcselekmények szembe mennek minden vallás tanításával

Kitekintő – 2019. április 25., csütörtök | 19:44

A muszlim bölcsek tanácsa, amelynek elnöke Ahmed et-Tajjeb, a kairói al-Azhar főimámja, április 21-én közleményt adott ki, amelyben határozottan elítéli a több száz halálos áldozatot követelő merényleteket, amelyeket Srí Lanka több templomában és szállodájában követtek el húsvétvasárnap.

„A tanács erőteljesen elítéli az ilyen aljas támadásokat, amelyek szembe mennek minden vallás és hitvallás tanításával, ahogyan szembe mennek minden törvénnyel és minden nemzetközi társadalmi normával is” – olvasható a közleményben. 

A tanács ezen túl hangsúlyozza: „Sürgető szükség van arra, hogy megerősítsük a nemzetközi erőfeszítéseket a terrorizmus minden formája ellen... Az ártatlan, vallási ünnepet ünneplő civilek ellen elkövetett támadások azt bizonyítják, hogy az elkövetők nem mások, mint embertelen, hitvány emberek. A tanács legmélyebb részvétét fejezi ki Srí Lanka népe felé és különösen az áldozatok családjai felé, valamint kívánja a sebesültek mielőbbi gyógyulását.”

Ahmed et-Tajjeb, az al-Azhar főimámja egy személyes tweetben ezt írta: „Nem tudom elképzelni, hogy egy emberi lény ártatlan embereket vesz célba az ünnepük napján. Ezek az aljas terrorcselekmények minden vallás tanításával szembe mennek.”

Forrás: Agensir (az Olasz Püspöki Konferencia hírszolgálata)

Fotó: Muslim Council of Elders

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria