Muszlim bölcsek tanácsa: A terrorcselekmények szembe mennek minden vallás tanításával

2019. április 25., csütörtök | 19:44

A muszlim bölcsek tanácsa, amelynek elnöke Ahmed et-Tajjeb, a kairói al-Azhar főimámja, április 21-én közleményt adott ki, amelyben határozottan elítéli a több száz halálos áldozatot követelő merényleteket, amelyeket Srí Lanka több templomában és szállodájában követtek el húsvétvasárnap.

„A tanács erőteljesen elítéli az ilyen aljas támadásokat, amelyek szembe mennek minden vallás és hitvallás tanításával, ahogyan szembe mennek minden törvénnyel és minden nemzetközi társadalmi normával is” – olvasható a közleményben. 

A tanács ezen túl hangsúlyozza: „Sürgető szükség van arra, hogy megerősítsük a nemzetközi erőfeszítéseket a terrorizmus minden formája ellen... Az ártatlan, vallási ünnepet ünneplő civilek ellen elkövetett támadások azt bizonyítják, hogy az elkövetők nem mások, mint embertelen, hitvány emberek. A tanács legmélyebb részvétét fejezi ki Srí Lanka népe felé és különösen az áldozatok családjai felé, valamint kívánja a sebesültek mielőbbi gyógyulását.”

Ahmed et-Tajjeb, az al-Azhar főimámja egy személyes tweetben ezt írta: „Nem tudom elképzelni, hogy egy emberi lény ártatlan embereket vesz célba az ünnepük napján. Ezek az aljas terrorcselekmények minden vallás tanításával szembe mennek.”

Forrás: Agensir (az Olasz Püspöki Konferencia hírszolgálata)

Fotó: Muslim Council of Elders

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle