Nagykárolyban is imádkoztak a missziós kereszt előtt

Külhoni – 2019. február 20., szerda | 15:10

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tett körutat a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje: február 13–15-én Nagykárolyban, a Kalazanci Szent József-templomban helyezték ki a világrendezvény szimbólumát.

Tóth Borbála piarista nővér arról számolt be, hogy a missziós kereszt jelenléte – mint különleges „meghívó” a Budapesten megrendezendő eseményre – sokakat megmozgatott: eljött mindenki, aki csak tehette. Fiatalok és idősek egyaránt érkeztek Nagykárolyból és a környékbeli egyházközségekből.

A keresztet és a szentek ereklyéit őrző ereklyetartót szentmisével fogadták, jelenlétében szentségimádást és keresztúti ájtatosságot végeztek; a három nagykárolyi katolikus templom plébánosai katekéziseket tartottak az Eucharisztiáról.

A pénteki záró szentmisén részt vettek a piarista nővérek által vezetett nagykárolyi gyermekotthon és óvoda nagyobb növendékei is.

„A gyermekek számára meghatározó élmény volt valódi ereklyével találkozni – írta beszámolójában Tóth Borbála nővér. – Nagy örömmel ismerték fel a magyar szentek sorában Boldog Scheffler Jánost is, aki a Nagykárolytól nem messze fekvő Kálmándon született, és a szatmári egyházmegye vértanú püspöke volt. Az ő személye azért kapcsolódik szorosan a meghirdetett eseményhez, mert az érdemekben kiváló lelkipásztor három alkalommal is részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, 1926-ban Chicagóban, 1930-ban Karthagóban, valamint 1932-ben Dublinban.”

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria