Nívódíjas lett a Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” programja

Hazai – 2016. június 6., hétfő | 15:25

A Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” – Grundtvig Szenior Önkéntes Programja május 26-án nívódíjat kapott az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelete alatt működő Tempus Közalapítványtól.


A magyarországi Katolikus Karitász – a Gyulafehérvári Caritas együttműködésével még 2013-ban megvalósított – ötven év felettiek számára szervezett programja keretén belül erdélyi és magyarországi önkéntesek végeztek szociális és kulturális tevékenységeket csereprogram keretében.

A program lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek a fogadó közösség életébe és az ott zajló önkéntes tevékenységekbe. Az erdélyi önkéntesek betekintést kaphattak a magyarországi karitászcsoportok által megvalósított szociális rendezvények szervezésébe, a gyerekeket, időseket, hajléktalanokat segítő karitatív munkába, a magyar szenior önkéntesek pedig az erdélyi karitászszervezeteknél már kiforrott Őrangyal Program keretén belül vettek részt a fogyatékkal élő és egészséges fiatalok számára szervezett tematikus foglalkozásokon, programokon, táborokban.


A résztvevők a segítés új dimenzióit ismerték meg és az akkor elvetett magok azóta szárba is szökkentek, a tapasztalatok megvalósult cselekedetekké váltak. Hazatérésük után tapasztalataikat saját közösségük javára kamatoztathatták, és új programokat indítottak, így valósult meg Bicskén és azóta már az ország több településén is az Őrangyal Program.

A díjátadó ünnepséget követően lehetőség nyílt a díjazott projektek workshopszerű bemutatására.

Katolikus Karitász

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria