November végéig látogatható a Kányádi Sándor-kiállítás Budapesten

2018. november 5. hétfő 17:32

November végéig láthatják az érdeklődők a Kossuth- és Herder-díjas költő, író műfordító, Kányádi Sándor életművét bemutató kiállítást a budai Virág Benedek Házban.


Az idén nyáron, június 20-án elhunyt költő életét, munkásságát bemutató tárlatot a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabbították meg.

Kányádi Sándor verseit, személyes tárgyait, fényképeit, leveleit és díjait is láthatják az érdeklődők a Találkozások című kiállításon. Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester, a kiállítás szervezője és egyik kurátora a címmel is szeretné érzékeltetni, hogy aki találkozhatott a költővel, annak ez az élmény egy életre meghatározó emléke maradt.

E találkozásokból elevenítettek fel keddenként néhányat: jeles művészek – Melocco Miklós, Magyar Corvin-lánccal és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas szobrászművész; Gryllus Dániel, Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész; valamint Faragó Laura, Kossuth- és Magyar Örökség díjas énekművész, népdalénekes – emlékeztek a költővel való személyes találkozásaikra.

„Feltétlenül ajánljuk ezt a kiállítást azok figyelmébe, akik tisztelték, szerették e kivételes tehetségű és megkérdőjelezhetetlen erkölcsiségű magyar költőt.” Egyben megtekinthetik a kiállítás és a tabáni lakóháza közelében nemrégiben felavatott emlékkövet, Csák Attila szobrászművész alkotását is – írja ismertetőjében Gréczi László, köszönetet mondva a kiállítás ötletgazdájának, Nagy Gábor Tamásnak.

A Találkozások című kiállítás megtekinthető keddtől szombatig 14 és 18 óra között a Tabánban található Virág Benedek Házban (Budapest I. kerület, Döbrentei utca 9.).

Fotó: Orosz Imre

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő