Nyírbátorba és Máriapócsra zarándokoltak a szatmári egyházmegye szerzetesei

Megszentelt élet – 2024. május 9., csütörtök | 9:46

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye szerzeteseinek egy kis csapata május 6-án Máriapócsra zarándokolt, Schönberger Jenő megyéspüspök vezetésével. A nyírbátori minorita templom meglátogatása után a máriapócsi kegytemplom és a fatemplom történetével ismerkedtek meg a résztvevők.

Az ünnepi szentmisét Schönberger Jenő püspök a szatmári egyházmegye területén működő női és férfi szerzetesrendek tagjaiért ajánlotta fel.

A főpásztor megköszönte a szerzetesek munkáját, és buzdította őket az együttműködésre, a közös szolgálatra. A zarándokok hálát adtak a hivatás kegyelméért, megújították fogadalmaikat, és új rendtagokért imádkoztak, Máriának, a remény Anyjának pártfogását kérve.

Délután a Pápa teret és a kilátót látogatták meg, amely a 1991-es pápalátogatás helyszíne volt, majd sétát tettek a nyolc boldogság tanösvényének egy-egy kiválasztott szakaszán.

Ezt követően ismerkedtek egymással, megosztották örömeiket és nehézségeiket a főpásztorral.

A zarándoklat lehetőséget adott a lassításra, az elcsendesedésre, de egyben imádságos és közösségi alkalom is volt; az együttlét öröme, vidám hangulat jellemezte. A résztvevők megtapasztalhatták, hogy erre az alkalomra is aktuális Ferenc pápa mondata: „Ahol szerzetesek vannak, ott öröm van.”

Forrás és fotó: Romkat.ro/Szatmári egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria