Összrégiós találkozót szervezett a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség

2018. április 13. péntek 18:10

Április 6. és 8. között a váci Piarista Gimnáziumban tartotta a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség (VEIL) a szokásos tavaszi összrégiós találkozóját. A hivatás témában meghirdetett eseményen közel kétszázan vettek részt – tájékoztatott Petneházy András.

Az előadásokat a VEIL új ifjúsági lelkésze, Bezák Tamás, továbbá helyettesei, Fejérdy Áron és Maczák Tamás tartották. A találkozó témájáról, illetve az előadásokban elhangzottakról kiscsoportokban beszélgettek a fiatalok.

Az összejövetel április 6-án, pénteken este, a váci Hétkápolna-kegytemplomban kezdődött: a Varga Lajos segédpüspök által celebrált szentmisét követően a résztvevők átvonultak a piarista gimnáziumba, ahol a program további része zajlott.

A találkozót április 8-án, vasárnap délelőtt szentmise zárta, melyet Bezák Tamás mutatott be.

***

Az összrégiós találkozó célja, hogy a régiókban szolgáló önkéntes fiatalok (kisebb testvérek) megismerjék a régiós szintű nyári táborok témáját, amelyre a tábor és annak szervezése épül. Fontos cél továbbá, hogy a résztvevők lelkileg elmélyülhessenek a témában, töltekezhessenek az imák, kiscsoportos beszélgetések, játékok, találkozások által – ez a nyári táborokra való készület első lépése. Az összrégiós találkozóra minden alkalommal várják azokat a fiatalokat is – a Váci Egyházmegye területéről és azon túlról –, akik nem segítők a táborokban, csak lelki programot keresnek.

Fotó: Mente.hu/Facebook

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat