Óvodások szüleinek rendeztek lelkigyakorlatot Vác-Deákváron

2018. december 11. kedd, 11:21

Advent első hetében a vác-deákvári plébánia és a Szent Család Katolikus Óvoda lelkigyakorlatot szervezett az óvodások szüleinek, amelynek célja a lelki feltöltődés és a szülők közötti kapcsolat elmélyítése volt.

A találkozón előadást tartott Beer Miklós váci megyéspüspök, aki a várakozás két legfontosabb megjelenítéséről beszélt. Az egyik a gyermekvárás, amelyet minden szülő átél gyermeke születése előtt. A másik az Úrral történő találkozásra való várakozás, az örök életre való készülődés. E két megközelítést a főpásztor összekapcsolta: „Mindkét várakozás benne van a karácsonyban, az Úr Jézus elhozta az emberiségnek a megváltást, azzal, hogy a Mennyei Atya mindnyájunkat hazavár az atyai házba. Krisztus születésének ünnepe alkalom arra, hogy hálát adjon minden szülő a gyermekéért, gyermekeiért, ugyanakkor az örök életre való felkészülés is teljes egészében benne van a karácsony üzenetében” – hangsúlyozta. A főpásztor arra buzdította a jelenlévőket, mindenki lehetőségeihez képest adjon valami kicsi jót az Úristentől kapott világhoz.

Rolik Róbert plébános előadásában kiemelte: „A készülődés mellett tudatosítsuk magunkban, hogy Jézus közöttünk van. Legyünk a kiengesztelődés eszközei, éljünk úgy, hogy tanúságot tudjunk tenni arról, hogy Őt képviseljük.” Ezt követően külön beszélt azokról az „eszközökről” (szentgyónás, ima, Szentírás-olvasás, lelkigyakorlat, szentcsalád-járás hagyománya), amelyek a Jézussal való kapcsolat örömének felszítását szolgálják. Előadása második részében az odaadottságról elmélkedett: „Adjuk oda magunkat, ajándékozzuk oda időnket Istennek és embertársainknak” – világított rá a legszebb ajándékra.

Az előadások között Gável András vezetésével hangoztak el dicsőítő énekek. A lelkigyakorlat egy tized rózsafüzér elimádkozásával ért véget, amelyet azért mondtak el a résztvevők, hogy mindenki otthonában legyen jelen Jézus.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő