Pál József Csaba a máriaradnai bazilikában adott hálát püspökké szenteléséért

2018. augusztus 8. szerda 15:00

Az új temesvári megyéspüspök, Pál József Csaba augusztus 7-én az Arad megyei máriaradnai bazilikában bemutatta első főpásztori szentmiséjét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A püspök bevezetőjében rámutatott: amikor egy gyermek életében valami történik, mindig édesanyjához szalad. Ő is ezt teszi most. Égi édesanyjához, a máriaradnai Boldogságos Szűzhöz sietett, hogy hálát adjon és köszönetet mondjon, vele örüljön püspökké szentelése után. Általában egy anya, az anyai szeretet az, amely a családot összetartja. Ezt az összetartó erőt kérte a főpásztor Istentől, ehhez kérte a Szűzanya közbenjárását és pártfogását.

Szentbeszéde elején kifejezte örömét, hogy együtt mutathatja be a szentmisét az 1981-ben, Jakab Antal erdélyi püspök által felszentelt, 37 éve papi szolgálatot teljesítő évfolyamtársaival, és e jeles napon tarthatják Máriaradnán az évfolyam-találkozójukat.

A hálaadó szentmisében Jézus vízen járásának történetét (Mt 14,22–33) olvasták fel. Az új püspök prédikációjában rámutatott: életutunk során sokszor eltávolodunk a „parttól”, a helyes úttól, megtapasztaljuk a külső és belső vihart, ellenszélbe kerülünk, de nehézségeink közepette mindig megjelenik Jézus, és segítségét ajánlja. Sokszor megijedünk a váratlan események, fordulatok miatt. Ő is megijedt, amikor megtudta, hogy püspök lesz, de Jézus szólt: „Ne félj!” Fontos, hogy ne a hullámokat lássuk az életünkben, hanem a felettük álló Jézusra tekintsünk, és higgyünk benne.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Sipos Enikő

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd