Pál József Csaba a máriaradnai bazilikában adott hálát püspökké szenteléséért

2018. augusztus 8. szerda, 15:00

Az új temesvári megyéspüspök, Pál József Csaba augusztus 7-én az Arad megyei máriaradnai bazilikában bemutatta első főpásztori szentmiséjét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A püspök bevezetőjében rámutatott: amikor egy gyermek életében valami történik, mindig édesanyjához szalad. Ő is ezt teszi most. Égi édesanyjához, a máriaradnai Boldogságos Szűzhöz sietett, hogy hálát adjon és köszönetet mondjon, vele örüljön püspökké szentelése után. Általában egy anya, az anyai szeretet az, amely a családot összetartja. Ezt az összetartó erőt kérte a főpásztor Istentől, ehhez kérte a Szűzanya közbenjárását és pártfogását.

Szentbeszéde elején kifejezte örömét, hogy együtt mutathatja be a szentmisét az 1981-ben, Jakab Antal erdélyi püspök által felszentelt, 37 éve papi szolgálatot teljesítő évfolyamtársaival, és e jeles napon tarthatják Máriaradnán az évfolyam-találkozójukat.

A hálaadó szentmisében Jézus vízen járásának történetét (Mt 14,22–33) olvasták fel. Az új püspök prédikációjában rámutatott: életutunk során sokszor eltávolodunk a „parttól”, a helyes úttól, megtapasztaljuk a külső és belső vihart, ellenszélbe kerülünk, de nehézségeink közepette mindig megjelenik Jézus, és segítségét ajánlja. Sokszor megijedünk a váratlan események, fordulatok miatt. Ő is megijedt, amikor megtudta, hogy püspök lesz, de Jézus szólt: „Ne félj!” Fontos, hogy ne a hullámokat lássuk az életünkben, hanem a felettük álló Jézusra tekintsünk, és higgyünk benne.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Sipos Enikő

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40