Parolin bíboros: Segítsük az iraki keresztények hazatérését!

2017. október 20. péntek, 09:52

„Dicséretre méltó kezdeményezés, amire feltétlenül szükség van, és amit támogatok és ajánlok nemcsak a keresztényeknek, hanem minden jóakaratú embernek” – fogalmaz Pietro Parolin bíboros államtitkár abban a levelében, melyet a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) vezetőségének üléséhez címzett.


Pietro Parolin támogatásáról biztosítja a Ninivei-fennsík településeinek újjáépítési tervét, hogy ezáltal járuljanak hozzá az elmúlt évek során az Iszlám Állam által elüldözött keresztények Irakba való visszatéréséhez.

A bíboros államtitkár levelében beszámol arról is, hogy Ferenc pápa figyelemmel kíséri és szívén viseli a közel-keleti keresztények helyzetét, és kifejezésre juttatta a Szükséget Szenvedő Egyház nemes és elkötelezett terve iránti megbecsülését. Az úgynevezett „Marshall-tervről” Louis Raphaël Sako káld pátriárka is beszámolt a Szentatyának. Parolin bíboros hangsúlyozza, hogy a Szentszék elkötelezi magát mindazok megsegítésére, akiket a háború sújtott. Meggyőződésük ugyanis, hogy csak összefogással tudjuk megteremteni iraki testvéreink számára az áhított békét – fogalmaz a Szükséget Szenvedő Egyház vezetőségének üléséhez címzett levelében Pietro Parolin bíboros államtitkár.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
kezdetet-vette-az-okumenikus-imahet-most-kell-egyuttmukodnunk-kuldetesunk-teljesiteseben
Kezdetét vette az ökumenikus imahét – Most kell együttműködnünk a küldetésünk teljesítésében

A budapesti, Deák téri evangélikus templomban tartották meg az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét január 20-án. Az eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Szabó István református püspök mondott beszédet.

2019. január 20. vasárnap
az-ima-hegyeket-mozgat-jubileumi-szentmise-arpad-hazi-szent-margit-tiszteletere
Az ima hegyeket mozgat – Jubileumi szentmise Árpád-házi Szent Margit tiszteletére

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 20-án a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. A főpásztor a jubileumi alkalommal – negyven éve indította el ezt a hagyományt Lékai László bíboros – arról tanított, miért időszerű, és mit üzen ma a szent királylány példája.

2019. január 20. vasárnap