Parolin bíboros: Segítsük az iraki keresztények hazatérését!

2017. október 20., péntek | 9:52

„Dicséretre méltó kezdeményezés, amire feltétlenül szükség van, és amit támogatok és ajánlok nemcsak a keresztényeknek, hanem minden jóakaratú embernek” – fogalmaz Pietro Parolin bíboros államtitkár abban a levelében, melyet a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) vezetőségének üléséhez címzett.


Pietro Parolin támogatásáról biztosítja a Ninivei-fennsík településeinek újjáépítési tervét, hogy ezáltal járuljanak hozzá az elmúlt évek során az Iszlám Állam által elüldözött keresztények Irakba való visszatéréséhez.

A bíboros államtitkár levelében beszámol arról is, hogy Ferenc pápa figyelemmel kíséri és szívén viseli a közel-keleti keresztények helyzetét, és kifejezésre juttatta a Szükséget Szenvedő Egyház nemes és elkötelezett terve iránti megbecsülését. Az úgynevezett „Marshall-tervről” Louis Raphaël Sako káld pátriárka is beszámolt a Szentatyának. Parolin bíboros hangsúlyozza, hogy a Szentszék elkötelezi magát mindazok megsegítésére, akiket a háború sújtott. Meggyőződésük ugyanis, hogy csak összefogással tudjuk megteremteni iraki testvéreink számára az áhított békét – fogalmaz a Szükséget Szenvedő Egyház vezetőségének üléséhez címzett levelében Pietro Parolin bíboros államtitkár.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
Útravaló – 2019. május 24.

Útravaló – 2019. május 24.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 24.

Mai evangélium – 2019. május 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–23

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle