Püspöki látogatás a miskolci görögkatolikus diákotthonban

2019. február 8. péntek, 15:16

Az új szemeszter kezdetén, február 5-én a miskolci Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonba látogatott Orosz Atanáz megyéspüspök. A főpásztor minden évben felkeresi az intézményt.

A jelenlévők hálát adtak az alkonyati zsolozsmában az elmúlt félévért, a vizsgaidőszak örömeiért és nehézségeiért. Imában kérték, hogy az új félévben újult erővel, közösségben megélve haladjanak tovább az úton.

A püspök a találkozás ünnepéről és az evangélium öröméről beszélt a kollégistáknak. Arra buzdított, az evangélium örömét megtapasztalva találkozásainkban adjuk is át másoknak a megtapasztalt örömet.

Orosz Atanáz az imádság után kötetlen beszélgetésre hívta a fiatalokat. Azt kérte a kollégistáktól, mondják el neki, honnan indultak, mikor döntötték el, hogy egyetemre szeretnének járni, ki támogatta, segítette őket útjukon, mi volt a motivációjuk. A püspök megismerkedett az új kollégistákkal is, és meghívta az intézmény közösségét a Miskolci Egyházmegye központjába.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00