Püspöki látogatás a miskolci görögkatolikus diákotthonban

2019. február 8. péntek, 15:16

Az új szemeszter kezdetén, február 5-én a miskolci Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonba látogatott Orosz Atanáz megyéspüspök. A főpásztor minden évben felkeresi az intézményt.

A jelenlévők hálát adtak az alkonyati zsolozsmában az elmúlt félévért, a vizsgaidőszak örömeiért és nehézségeiért. Imában kérték, hogy az új félévben újult erővel, közösségben megélve haladjanak tovább az úton.

A püspök a találkozás ünnepéről és az evangélium öröméről beszélt a kollégistáknak. Arra buzdított, az evangélium örömét megtapasztalva találkozásainkban adjuk is át másoknak a megtapasztalt örömet.

Orosz Atanáz az imádság után kötetlen beszélgetésre hívta a fiatalokat. Azt kérte a kollégistáktól, mondják el neki, honnan indultak, mikor döntötték el, hogy egyetemre szeretnének járni, ki támogatta, segítette őket útjukon, mi volt a motivációjuk. A püspök megismerkedett az új kollégistákkal is, és meghívta az intézmény közösségét a Miskolci Egyházmegye központjába.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő