Püspöki látogatás a miskolci görögkatolikus diákotthonban

2019. február 8., péntek | 15:16

Az új szemeszter kezdetén, február 5-én a miskolci Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonba látogatott Orosz Atanáz megyéspüspök. A főpásztor minden évben felkeresi az intézményt.

A jelenlévők hálát adtak az alkonyati zsolozsmában az elmúlt félévért, a vizsgaidőszak örömeiért és nehézségeiért. Imában kérték, hogy az új félévben újult erővel, közösségben megélve haladjanak tovább az úton.

A püspök a találkozás ünnepéről és az evangélium öröméről beszélt a kollégistáknak. Arra buzdított, az evangélium örömét megtapasztalva találkozásainkban adjuk is át másoknak a megtapasztalt örömet.

Orosz Atanáz az imádság után kötetlen beszélgetésre hívta a fiatalokat. Azt kérte a kollégistáktól, mondják el neki, honnan indultak, mikor döntötték el, hogy egyetemre szeretnének járni, ki támogatta, segítette őket útjukon, mi volt a motivációjuk. A püspök megismerkedett az új kollégistákkal is, és meghívta az intézmény közösségét a Miskolci Egyházmegye központjába.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58