Püspöki szentmise a negyedévszázados zalabaksai templom ünnepén

Hazai – 2017. augusztus 19., szombat | 17:29

Huszonöt évvel ezelőtt szentelték fel a zalabaksai templomot, a Világ Királynőjének oltalmába ajánlva. Az évforduló alkalmából augusztus 19-én hálaadó szentmisét mutatott be Zalabaksán Székely János megyéspüspök, az esperesi kerület papjainak koncelebrálásával.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A zalabaksai templomot – több évig tartó előkészítési és építési munkálatok után – 1992-ben szentelték fel. Az építkezés „motorja” Varga Imre atya volt. Az évforduló alkalmával agusztus 19-én, szombaton bemutatott szentmisében neki és minden segítőnek köszönetet mondtak az utódok.

Homíliájában a Szombathelyi Egyházmegye főpásztora kiemelte: Máriát azért tiszteljük a Világ Királynőjeként, mert igent mondott Istenre, befogadta őt a lelkébe, majd a testébe. Ő volt az ajtó, akin keresztül Isten testet ötlhetett. Mária egész lénye hatalmas igen volt az Istennek. Akkor ünnepeljük hitelesen a Világ Királynőjét, ha mi is beengedjük Istent az életünkbe, ha van helye családjainkban az imádságnak – hangsúlyozta Székely János püspök.

A mai édesanyák feladata, hogy ne csak a számítógép használatára tanítsák meg gyermekeiket. Fontos, hogy megtanítsák gyermekeiknek, mit jelent embernek lenni, miért legyen valaki nagylelkű és becsületes, hogy lehet egy házasságot egy életen át megőrizni – hangzott el a prédikációban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria