Rajzpályázatot hirdetnek a máriapócsi búcsún részt vevő gyermekeknek

2017. április 19. szerda 16:51

A máriapócsi gyermekbúcsú szervezői rajzversenyt hirdetnek, amelynek témája: „Isten gyermekei vagyunk.” A rajzokat a búcsúban, május 13-án a regisztrációnál kell majd leadni korcsoportok szerint (1–4. és 5–8. osztály).

Az alkotások hátoldalára a rajz címét, valamint készítőjének nevét, osztályát, pontos lakcímét és irányítószámát kell ráírni. Bármilyen technika alkalmazható. A győztesek nevét az egyházmegyék honlapjain hirdetik ki, a díjakat pedig postán küldik majd el.

Máriapócson a regisztrációt követően négy különböző útvonalon lehet majd a templomba jutni. „Négy állomáson igyekszünk kibontani az istengyermekség gondolatát, a születéstől kezdve egészen az üdvösségig. Mit jelent Isten gyermekének lenni? Milyen is az Isten gyermeke? Mitől leszünk azok? Szeretnénk, ha a gyermekeknek lehetőségük lenne elgondolkodniuk azon, hogy Isten akaratából és szüleik szeretetéből születtek meg. Hogy testvérként, embertársként milyen örömeik és kötelezettségeik vannak, hogy Isten gyermekének lenni nemcsak egy állapot, hanem egy megvalósítandó feladat, vagyis meg kell vallanunk, hogy hozzá tartozunk. Istenhez tartozásunk megvallása különös hangsúlyt érdemel napjainkban” – írják felhívásukban a szervezők.

A négy állomás témái a következők:

1. Az életre hívott gyermek – Keresztelő Szent János foganása, Lukács evangéliuma 1,5–17;

2. A gyermek, aki testvér – József és testvérei, Teremtés könyve 37,1–36; 45,1–15;

3. Isten gyermeke – A 12 éves Jézus a templomban, Lukács evangéliuma 2,41–52;

4. Az imádkozó gyermek – A gyermek Mária a templomban, a november 21-i ünnep alapján.

A szervezők, Szikora József iskolalelkész és Papp Miklós lelkiigazgató kérik, hogy a történeteket előzetesen beszéljék át a gyermekekkel, hogy már a felkészülés során ráhangolódjanak a témára, és minél jobban be tudjanak majd kapcsolódni a játékokba. A negyedik állomáson nem bibliai történetet vettek alapul, hiszen Máriapócson különös apropója van annak, hogy egy gyermekbúcsún a gyermek Máriától tanulják meg a templom és az imádság szeretetét. A templomudvarra érve a gyerekek találkozhatnak a gyermek Mózes, Dávid, és más bibliai személy alakjával is.

Az egyházközségek előzetes jelentkezését és létszám közlését a következő e-mail-címen várják: pappmd54@gmail.com, vagy telefonon a (30) 457-3915-ös számon.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd