Regionális taizéi találkozót rendeznek Grazban

2018. október 17. szerda 19:30

Regionális taizéi találkozót rendeznek október 25. és 27. között az ausztriai Grazban, melyre 16–35 éves fiatalok jelentkezését várják október 18-ig.

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom kiemelten fontosnak tartja, hogy – más hazai tevékenységein túl – megkönnyítse a magyar fiatalok eljutását a népszerű nemzetközi ifjúsági rendezvényekre. Ezért vállalták fel, hogy minden évben közös buszos utakat szerveznek a Taizéi Közösség találkozói iránt érdeklődők számára is.

A legtöbb embert megmozgató taizéitalálkozó-sorozat a „Bizalom zarándokútja a Földön”, melyet mindig Európa valamely nagyvárosában rendeznek meg. Az út következő állomása 2018 őszén Grazban lesz.

Regisztráció és részletes program az alábbi linken érhető el.

A Miskolci Egyházmegye saját szervezésben oldja meg az eljutást. Jelentkezni Salai Szabolcsnál lehet a salaiszabolcs@gmail.com e-mail-címen.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő