Regionális taizéi találkozót rendeznek Grazban

2018. október 17., szerda | 19:30

Regionális taizéi találkozót rendeznek október 25. és 27. között az ausztriai Grazban, melyre 16–35 éves fiatalok jelentkezését várják október 18-ig.

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom kiemelten fontosnak tartja, hogy – más hazai tevékenységein túl – megkönnyítse a magyar fiatalok eljutását a népszerű nemzetközi ifjúsági rendezvényekre. Ezért vállalták fel, hogy minden évben közös buszos utakat szerveznek a Taizéi Közösség találkozói iránt érdeklődők számára is.

A legtöbb embert megmozgató taizéitalálkozó-sorozat a „Bizalom zarándokútja a Földön”, melyet mindig Európa valamely nagyvárosában rendeznek meg. Az út következő állomása 2018 őszén Grazban lesz.

Regisztráció és részletes program az alábbi linken érhető el.

A Miskolci Egyházmegye saját szervezésben oldja meg az eljutást. Jelentkezni Salai Szabolcsnál lehet a salaiszabolcs@gmail.com e-mail-címen.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő