Restaurálják Don Bosco szobáit Valdoccóban

2018. december 13. csütörtök, 10:38

December 3-tól felújítás miatt nem látogathatók Don Bosco valdoccói szobái – azok a helyiségek, ahol Bosco Szent János életének legnagyobb részét töltötte.

A restaurálás várhatóan 2019 végéig tart majd, hogy a szent és édesanyja egykori lakásának helyet adó Pinardi-ház teljesen megújulva fogadja a szalézi rend 28. egyetemes káptalanjának résztvevőit 2020. február 16. és április 4. között.

Don Bosco szobái rendkívül fontosak a szalézi család számára, mivel ezen a helyen szentek éltek. 1929-ig, Don Bosco boldoggá avatásáig a szobák szinte teljesen érintetlenek maradtak. A 2020-as jubileumi évre készülve a ház nemcsak teljesen megújulva, hanem új kiállítással is várja a látogatókat.

Az átalakítás célja, hogy a Pinardi-ház egész területe látogathatóvá váljon a Valdoccóba érkező zarándokok és érdeklődők számára. Az épületben eddig a piemonti és a Valle d’Aosta-i rendtartomány vezetőségének irodái működtek. A felújítás keretében a hivatali helyiségeket a rendkormányzati központ másik épületébe helyezik át.

Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök reméli, hogy a Pinardi-házat és környezetét sikerül eredeti formájában helyreállítani. A felújítás egy széles körű projekt része, amelynek célja a szalézi rend számára fontos helyek örökségvédelme és népszerűsítése Torino-Valdoccóban és a Colle Don Boscón.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

19:10
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

17:33