Részvéttáviratot küldött Ferenc pápa a dakkai tűzvész érintettjeinek

2019. február 22., péntek | 10:47

Ferenc pápa február 21-én részvéttáviratot küldött a Bangladesben pusztító tűzvész érintettjeinek. Az ázsiai ország fővárosában, Dakkában történt szerencsétlenségben legalább 78 ember vesztette életét, és mintegy ötvenen megsérültek.

Ferenc pápát mélyen elszomorította a Dakka központjában kitört, emberéleteket is követelő tűzvész híre. Az egyházfő szolidaritásáról biztosítja az érintetteket, és imádkozik az elhunytak nyugalmáért és a sebesültek gyógyulásáért. Buzdítását küldi a segélyszervezeteknek, akik a tragédia áldozatait segítik, valamint a vigasz és az erő mennyei áldását kéri mindannyiukra.

A tűz Dakka óvárosának Csavkbazar negyedében tört ki február 20-án éjszaka egy négyemeletes épületben, amelyben a lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is vannak. Még nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. Az óvárosban keskenyek az utcák, az épületek nagyon közel vannak egymáshoz, ezért nagyon gyorsan terjedt a tűz.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök