Részvéttáviratot küldött Ferenc pápa a dakkai tűzvész érintettjeinek

2019. február 22., péntek | 10:47

Ferenc pápa február 21-én részvéttáviratot küldött a Bangladesben pusztító tűzvész érintettjeinek. Az ázsiai ország fővárosában, Dakkában történt szerencsétlenségben legalább 78 ember vesztette életét, és mintegy ötvenen megsérültek.

Ferenc pápát mélyen elszomorította a Dakka központjában kitört, emberéleteket is követelő tűzvész híre. Az egyházfő szolidaritásáról biztosítja az érintetteket, és imádkozik az elhunytak nyugalmáért és a sebesültek gyógyulásáért. Buzdítását küldi a segélyszervezeteknek, akik a tragédia áldozatait segítik, valamint a vigasz és az erő mennyei áldását kéri mindannyiukra.

A tűz Dakka óvárosának Csavkbazar negyedében tört ki február 20-án éjszaka egy négyemeletes épületben, amelyben a lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is vannak. Még nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. Az óvárosban keskenyek az utcák, az épületek nagyon közel vannak egymáshoz, ezért nagyon gyorsan terjedt a tűz.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap