Részvéttáviratot küldött Ferenc pápa a dakkai tűzvész érintettjeinek

2019. február 22., péntek | 10:47

Ferenc pápa február 21-én részvéttáviratot küldött a Bangladesben pusztító tűzvész érintettjeinek. Az ázsiai ország fővárosában, Dakkában történt szerencsétlenségben legalább 78 ember vesztette életét, és mintegy ötvenen megsérültek.

Ferenc pápát mélyen elszomorította a Dakka központjában kitört, emberéleteket is követelő tűzvész híre. Az egyházfő szolidaritásáról biztosítja az érintetteket, és imádkozik az elhunytak nyugalmáért és a sebesültek gyógyulásáért. Buzdítását küldi a segélyszervezeteknek, akik a tragédia áldozatait segítik, valamint a vigasz és az erő mennyei áldását kéri mindannyiukra.

A tűz Dakka óvárosának Csavkbazar negyedében tört ki február 20-án éjszaka egy négyemeletes épületben, amelyben a lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is vannak. Még nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. Az óvárosban keskenyek az utcák, az épületek nagyon közel vannak egymáshoz, ezért nagyon gyorsan terjedt a tűz.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat