Rongyosan az Isten előtt – Kolozsváron is bemutatták a Györgypál Albert vértanú papról szóló kötetet

Kultúra – 2024. április 30., kedd | 9:02

A kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittantermében a kolozsvári magyar főkonzulátus a Krónika Intézettel és a Szeged-Csanádi Egyházmegyével közösen szervezte meg a Györgypál Albert vértanú pap életét feldolgozó könyv bemutatóját április 23-án.

A 19 órakor kezdődő könyvbemutatón Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye papja, oktatási püspöki helynök, dékánhelyettes, a könyv szerzője beszélt Györgypál Albert váradi egyházmegyés papról, ifjúsági lelkészről, hitoktatóról, tábori lelkészről, aki a börtönben elszenvedett verések következtében 33 évesen vértanúként hunyt el.

Rongyosan az Isten előtt a könyv címe – a megrendítően rövid, mégis gazdag életpálya ismertetését a szerző azáltal is közelebb hozta az érdeklődőkhöz, hogy felkutatott személyes tárgyakat: fényképalbumot, a reverendájából levágott, ereklyeként őrzött szövetdarabot.

Az esten közreműködött Szilasi Alex Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Az érdeklődőket Grezsa Csaba kolozsvári főkonzul köszöntötte. Róth Márton, a Szeged-Csanádi Egyházmegye külügyi és közkapcsolati igazgatója az egyházmegye társadalmi célú tevékenységét mutatta be.

Forrás: romkat.ro

Fotó: Bodó Márta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria