Sebastian Madassery verbita szerzetes látogatása a salgótarjáni kórházban

Megszentelt élet – 2018. július 22., vasárnap | 14:35

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására július 18-án a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájában szentmisét celebrált, majd előadást tartott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes. Az eseményről Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó írt beszámolót.

A délután 3 órakor kezdődött szentmisét Sebastian atya Szent Hedvig tiszteletére, valamint a jelenlévők és a kórház betegeinek imaszándékaira mutatta be. Homíliájában kiemelte Szent Hedvig példás életét, és égi közbenjárást kérte a jelenlévőkre és családjaikra.

A kórház kápolnájában tartott szentmisén koncelebrált – és a liturgia előtt gyóntatott – Varga András esperes. A betegágyaknál Faragó Artúr kórházlelkész végezte a szentségek kiszolgáltatását.

A szentmise után előadást hallgathattak a jelenlévők, A fejsze a fa gyökerén van címmel, majd Sebastian atya a közelmúltban megjelent, Belső gerinc című könyvéről beszélgethettek.

Előadásában Benvin Sebastian Madassery kiemelte a szülök, nagyszülők felelősségét a gyermekek, az unokák, a jövő nemzedéke hitbéli nevelése terén; hangsúlyozta az öröm, a hála, a derű szerepét, amelyek – mint mondta – „szebbé tehetik a mindennapjainkat, és oly kevesen élnek vele, különösen itt, a kórház falai között”.

Az eseményen részt vevő betegek hálás szívvel tértek vissza a kórtermekbe. „Talán kicsit megszínesedett, örömtelibb is lett a délutánjuk, melyet egy rövid sétával zártak a kórház gyönyörű kertjében, megcsodálva a rózsakertet és a mesés hortenziákat.” 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria